Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Brousící linka zlepší vlastnosti drátu a výrobků z něj

Brousící linka zlepší vlastnosti drátu a výrobků z něj

Publikováno: 14.9.2016, Aktualizováno: 15.9.2016 16:30
Rubrika: Firemní zpravodajství, Lidé-Věci-Události, Technologie, materiály

Špičkovou kvalitu drátů a tyčí z produkce Třineckých železáren zajistí nová linka na broušení sochorů. Její stavba začala v těchto dnech v areálu hutě. Rozšíří stávající kapacity o více než 120 tisíc tun ročně. V nové hale bude instalována kompletní technologie pro broušení sochorů, celková investice se vyšplhá k 600 milionům korun. Do provozu bude uvedena na konci roku 2017.

Klíčová slova: Třinecké železárny

„Cílem investice je zajistit dostatečnou kapacitu broušených sochorů, tedy vstupního materiálu pro výrobu speciálních drátů. Špičkovou kvalitu může zajistit jen bezvadný vstup do tratě tak, aby na válcovaném drátu nebo tyčích nevznikaly povrchové vady. Proto potřebujeme dostatečné množství sochorů, které jsou zbavené oduhličené vrstvy oceli a nemají na sobě žádnou povrchovou vadu,“ vysvětluje ředitel pro investice a strategii Radek Olszar.

Technologie v nové hale přinese zvýšení objemu výroby produktů, u nichž jsou požadovány vysoké nároky na další zpracování, a to například u šroubů, ložisek či pružin.

Hala na ploše o velikosti téměř 6 000 m2 vzniká v těsné blízkosti stávající brousírny sochorů. Bude vybavena třemi bruskami, rovnacím lisem, tryskačem a vozem pro převoz včetně dvou magnetických jeřábů pro manipulaci se sochory. Technologie broušení bude plně automatická.

Linka nejdříve sochor čtvercového průměru 150 x 150 mm v délce 12 metrů narovná, otryská, aby se zbavil okují, zkontroluje a nakonec obrousí. Celý proces trvá necelých dvacet minut, za hodinu linka zvládne čtyři sochory. Technologie v hale bude vybavena filtry na odsávání, což zajišťuje čistotu vzduchu v hale a také mimo ni. Většinu dodavatelů technologie tvoří české firmy.

Investice odpovídá strategii Třineckých železáren ve zvyšování podílu sortimentu s vyšší přidanou hodnotou. Provoz nové čistírny zajistí stávající zaměstnanci hutě. 

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...