Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Brněnský Siemens dodá turbínu do Polské teplárny

Brněnský Siemens dodá turbínu do Polské teplárny

Publikováno: 16.12.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Teplárenství

Pro nový blok teplárny Zofiówka ve východním Polsku dodá brněnský Siemens parní turbínu o výkonu 80MW. Hodnota smlouvy činí 11,2 mil. euro bez daně.

Pro generálního dodavatele nového bloku v teplárně Zofiówka, firmu Energoinstal, vyrobí brněnský Siemens parní turbínu o výkonu 80 MW a zajistí dozor nad její montáží a uvedením do provozu. 

Brněnské turbíny mají v Polsku dobré jméno“, říká Vladimír Štěpán, ředitel Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery, a dodává „ jen od roku 2000 jsme do Polska dodali více než dvacet parních turbín, a většinu z nich právě do tepláren“.

Fotografie pro media najdete na www.siemens.cz/press

Pro další informace k tématu parních turbín se obracejte na www.siemens.cz/turbines

Připojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 123 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2012 obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.

Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery zajišťuje služby pro celý životní cyklus průmyslových parních turbín. Více než sedm set odborníků zde pracuje ve vývoji, konstrukci, výrobě, obchodu a servisu, a to nejen v Brně, ale i v zahraničních lokalitách, kde instalují turbíny přímo u zákazníků. První turbína byla v závodě vyrobena v roce 1903, tedy více než před sto lety. Siemens vstoupil do závodu v roce 2003.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (75x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (49x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (47x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...