Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Bilfinger Babcock CZ vstupuje na trh Středního východu

Bilfinger Babcock CZ vstupuje na trh Středního východu

Publikováno: 26.2.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:10
Rubrika: Elektrárny, Technologie, materiály

Společnost Bilfinger Babcock CZ získala zakázku na dodávku ekonomizérů pro 4 kotle o výkonu 900 tun páry za hodinu v elektrárně SEC Rabigh v Saudské Arábii. Zákazníkem je společnost Babcock Borsig Service Arabia Ltd., která je stejně jako Bilfinger Babcock CZ součástí mezinárodní inženýrské a servisní skupiny Bilfinger SE. Zakázka o objemu cca 4 MEUR spočívá ve zpracování basic a detail engineeringu a dodávky 4 ekonomizérů. Vzhledem k tomu, že dokumentace současného provedení není dostupná, bylo potřeba provést přímo na stavbě také reverse engineering. Termín dodávky je rozdělen na 2 loty, přičemž první z nich je již 1. srpna 2013. 

Klíčová slova: ekonomizéry, engineering, elektrárna SEC

Společnost Bilfinger Babcock CZ nově pracuje také na menším projektu, kterým je dodávka náhradních dílů do elektrárny Kakanj, kotel K7. Konkrétně se jedná o dodávku náhradních dílů pro uhelné hořáky. Bilfinger Babcock CZ touto zakázkou navazuje na předchozí úspěšnou spolupráci s bosenským zákazníkem JP Elektroprivreda, a to konkrétně na projektech Kakanj K5 a nedávno ukončeném Kakanj K6.

O společnosti

Bilfinger Babcock CZ je významným dodavatelem parních kotlů a elektrárenských zařízení, který svým působením navazuje na dlouholetou tradici brněnského energetického strojírenství. Společnost v říjnu loňského roku změnila své jméno z původního Babcock Borsig Steinmüller CZ s.r.o. na Bilfinger Babcock CZ s.r.o. Mezi aktuální projekty, které společnost zajišťuje, patří například dodávka tří horkovodních kotlů na zemní plyn o výkonu125 MW s příslušenstvím do teplárny Berlín-Lichterfelde nebo dodávka dvou kotlů na odpadní teplo do ruské elektrárny TES Polyarnaya, kde je Bilfinger Babcock CZ partnerem generálního dodavatele, brněnské firmy PSG International a.s.

 

3D model ekonomizéru kotle 900 t/h 
 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

    

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (53x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...