Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Atomstrojexport počítá v tendru na výstavbu dvou atomových energobloků v JE Temelín i s českými dodavateli

Atomstrojexport počítá v tendru na výstavbu dvou atomových energobloků v JE Temelín i s českými dodavateli

Publikováno: 3.9.2009, Aktualizováno: 4.9.2009 12:42
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné

Akciová společnost Atomstrojexport (dale ZAO ASE) zahájila přípravu nabídky pro tendr na výstavbu dvou atomových energobloků v JE Temelín. Tendr byl vyhlášen 3. srpna letošního roku. ZAO ASE plánuje zúčastnit se tendru společně s českými a dalšími evropskými partnery. „V průběhu posledních několika let naše společnost provedla rozsáhlou přípravnou práci. Chystáme konkurenceschopnou nabídku, odpovídající všem požadavkům tendru,“ řekl první viceprezident ZAO ASE Timur Ivanov. „Počítáme s maximálním zapojením českého průmyslu a s aktivní spoluprácí s místními dodavatelskými organizacemi,“ dodal.

Atomstrojexport disponuje značnými zkušenostmi v budování jaderných elektráren v mnoha státech světa, ať již v pozici projektů na klíč nebo jako generální dodavatel s plnou zodpovědností. Společnost disponuje referenčními bloky třetí generace. Používané technologie se vyznačují moderními projekčně-konstrukčními řešeními v oblasti zvyšování bezpečnosti, účinnosti a spolehlivosti při provozování jaderných elektráren. V současnosti ZAO poskytuje inženýrsko-konzultační služby pro jadernou elektrárnu Temelín v souladu se třemi smlouvami na provozování stávajících bloků elektrárny.
 

Vzájemná spolupráce
Rusko a Česká republika mají úspěšné a významné zkušenosti v rozvoji jaderného energeticko-průmyslového komplexu s využitím technologií VVER. Podle ruských technologii v Česku byly vybudovány a jsou provozovány bloky v JE Dukovany s výkonem 1.760 MWe a v JE Temelín s výkonem 2.000 MWe.

O firmě
ZAO je přední ruská inženýrská společnost, kontrolovaná státní korporací Rosatom. Realizující mezivládní dohody o výstavbě objektů jaderné energetiky v zahraničí. V současné době realizuje zakázky, tvořící přibližně 20 % objemu světového trhu a je jedinou společností, realizující kontrakty na budování jaderných elektráren ve čtyřech zemích současně (jde o Čínu, Indii, Irán a Bulharsko. Atomstrojexport se opírá o dlouholetou zkušenost ruského jaderného průmyslu a staví jaderné elektrárny nové generace, které jsou v souladu s mezinárodními požadavky a doporučeními MAAE (Mezinárodní agentura pro jadernou energii).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (43x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...