Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    AREVA slaví úspěch francouzského jaderného průmyslu na vývozním trhu

AREVA slaví úspěch francouzského jaderného průmyslu na vývozním trhu

Publikováno: 18.12.2012
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Tiskové zprávy, Jaderné

Nicole Bricq, francouzská ministryně zahraničního obchodu, a Luc Oursel, CEO společnosti AREVA, navštívili lokalitu Chalon/Saint-Marcel společnosti AREVA v Burgundsku. Ministryně chtěla francouzskému jadernému exportu projevit podporu za celou francouzskou vládu.

Klíčová slova: AREVA, jaderný průmysl, export

Lokalita Chalon/Saint-Marcel společnosti AREVA je ukázkovým příkladem dynamiky francouzského jaderného exportního průmyslu, vyrábějícího těžké komponenty pro elektrárny, které se staví, či jsou v provozu ve Francii a zámoří. Od 70. let 20. století vyrobila lokalita více než 300 parních generátorů, kterými vybavila 106 reaktorů v 11 zemích. Přes 40 % obratu lokality činí export, zejména výroba komponent pro reaktory EPRTM v Číně a Finsku a také smlouvy na náhradní komponenty pro Švédsko, USA a Belgii.
Během své návštěvy lokality si mohla ministryně prohlédnout dva parní generátory, které má AREVA dodat dva měsíce před plánovaným termínem svému americkému klientovi, společnosti Xcel Energy, pro její elektrárnu Prairie Island v Minnesotě.
„Dodání dvou parních generátorů pro Prairie Island v dvouměsíčním předstihu je důležitým symbolem. V roce 1999 ta samá elektrárna získala první komponenty vyvezené do USA z lokality Saint-Marcel. Je mi ctí, že mohu sdílet tento průmyslový a komerční úspěch s naší ministryní zahraničního obchodu,“ řekl Luc Oursel po ukončení své návštěvy.

O SPOLEČNOSTI AREVA:

AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování. AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 48 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (67x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...