Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Jaderné palivo    AREVA podepsala ve Spojených státech amerických smlouvu o dodávkách paliva se společností Exelon

AREVA podepsala ve Spojených státech amerických smlouvu o dodávkách paliva se společností Exelon

Publikováno: 19.4.2013
Rubrika: Jaderné palivo, Tiskové zprávy

AREVA podepsala smlouvu s americkou společností Exelon na výrobu jaderného paliva pro jejich elektrárny Dresden a Quad Cities ve státě Illinois a o pokračování výroby paliva pro elektrárnu Three Mile Island ve státě Pensylvánie.

Klíčová slova: AREVA, jaderné palivo

Podle smlouvy dodá AREVA od počátku roku 2016 celkem dvanáct náplní do čtyř reaktorů v elektrárnách Dresden a Quad Cities. K tomu společnost ještě palivo pro šest kampaní do elektrárny Three Mile Island a bude i nadále elektrárně poskytovat palivo a technické služby.
„AREVA je velmi hrdá na to, že se Exelon rozhodl právě pro naše ATRIUMTM 10XM*,“ řekl Markus Birkhofer, výkonný vice prezident pro palivové aktivity společnosti AREVA a dodal: „Tato smlouva je pro nás uznáním skvělých výkonů našich palivových technologií a potvrzuje naši silnou pozici na trhu varných reaktorů.“
AREVA bude vyrábět palivo ve své továrně v Richlandu ve státě Washington.
ATRIUMTM 10XM společnosti AREVA je osvědčený, bezpečný a spolehlivý produkt. Byl navržen tak, aby vylepšil efektivitu paliva a jeho provozní flexibilitu. Jeho skvělé výsledky jsou prokázané spolehlivým fungováním ve více než 2 000 palivových článcích. ATRIUMTM 11, které je právě ve vývoji, poskytne ještě vyšší úspory v palivových cyklech varných reaktorů.

* ATRIUMTM: palivové články dodávané společností AREVA do elektráren s varným reaktorem po celém světě.

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (88x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...