Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    ABBsolvent 2010

ABBsolvent 2010

Publikováno: 20.12.2010
Rubrika: Firemní zpravodajství

Společnost ABB, přední světový dodavatel špičkových technologií pro energetiku a automatizaci, dnes oznámila výsledky již čtvrtého ročníku projektu ABBsolvent. Vítězem se stal Jan Andruš z ČVUT Praha, strojní fakulta. Projektu ABBsolvent 2010 se zúčastnilo téměř 500 studentů z technických vysokých škol v Brně, Liberci, Ostravě, Pardubicích, Plzni a Praze.

Hlavním cílem soutěže, určené studentům technických vysokých škol, je podpora jejich vzdělanosti i praxe a prohlubování spolupráce mezi vysokými školami a společností ABB coby potenciálního zaměstnavatele a partnera. „Podpora vzdělanosti a praxe studentů vysokých škol v oblasti inženýrství je pro ABB klíčovou a dlouhodobou záležitostí,“ říká ředitelka pro PR a marketingovou komunikaci společnosti ABB, Lucie Jandová a dodává: „plně si uvědomujeme důležitost kontinuální podpory a investice do vzdělání v České republice. Snažíme se udržovat a především rozvíjet aktivní vztah s technickou akademickou obcí – tedy i studenty, našimi potenciálními zaměstnanci a partnery. Projekt ABBsolvent je toho, jak pevně věřím, jednoznačným důkazem.“ Pro tři nejlepší studenty, vítěze ABBsolvent 2010, jsou již tradičně připraveny lákavé ceny: v hodnotě 50 000 Kč, 20.000 Kč a 10 000 Kč.

Studenti z celé České republiky si mohli vybrat mezi on-line řešením technických a logických úloh ABBsolvent Challenge nebo se nově soutěže zúčastnit s vlastním projektem v rámci ABBsolvent Innovation. Projekt ABBsolvent Innovation je pro studenty velkou výzvou, ale také jedinečnou možností posunout dál své schopnosti a odborné dovednosti a dát o sobě a svých nápadech vědět! Podmínkou je zpracování projektu s využitím vědeckých postupů a metod, přičemž studenti mohou spolupracovat s odborníky, výzkumnými ústavy i odbornými institucemi. Nejlepší projekt v každé z pěti vyhlášených kategorii získá cenu 10.000 Kč. Tuto soutěžní kategorii připravilo ABB spolu s Asociaci pro mládež, vědu a techniku (AMAVET) a spočívá v prezentaci vlastního projektu (jednotlivec nebo tým v počtu maximálně tří členů), a to z oblastí: inteligentní sítě, výkonové polovodiče, spínací přístroje nízkého napětí, výrobky a systémy vysokého napětí a procesní automatizace. Výsledky kategorie Innovation budou oznámeny na jaře příštího roku.

Samotné slavnostní odevzdání cen proběhlo v restauraci Cafe Rozmar, kterou provozuje nezisková organizace Rozmarýna. Společnost ABB začala s Rozmarýnou spolupracovat v roce 2009 a letos se stalo hlavním partnerem projektu Rozlet, jehož cílem je podpořit mladé lidi z dětských domovů při úsilí postavit se na vlastní.

ABB podporuje organizaci Rozmarýna nejen finančně, ale také poskytováním odborných znalostí svých zaměstnanců - personalisté ABB připravili pro mladé lidi z dětských domovu pracovní pohovory nanečisto a následně jim poskytli zpětnou vazbu.

Počet zúčastněných fakult: 14

Nejvíce zastoupené fakulty:
ČVUT - Fakulta elektrotechnická (26 %)
VUT - Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (17 %)
VUT - Fakulta strojního inženýrství (14 %)
ZČU – Fakulta strojní (11 %)

Konečné pořadí soutěže ABBsolvent 2010:
1. místo: Jan Andruš, ČVUT Strojní fakulta
2. místo: Viet Phan, ČVUT Elektrotechnická fakulta
3. místo: Zdeněk Čejka, ČVUT Strojní fakulta

Více informací na www.abb.cz/abbsolvent nebo na www.facebook.com/abbsolvent .

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (57x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (51x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Sledujte vysílání z Mezinárodního veletrhu v Brně (36x)
Sledujte živé vstupy z průběhu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně - odkaz zde...