Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ABB Česká republika přebírá výrobu průmyslových vidlic a zásuvek

ABB Česká republika přebírá výrobu průmyslových vidlic a zásuvek

Publikováno: 19.3.2014
Rubrika: Tiskové zprávy, Energetické strojírenství

Divize Výrobky nízkého napětí společnosti ABB v Jablonci nad Nisou rozšíří své výrobní kapacity převzetím výroby od ABB Švédsko

Praha, 19. března 2014 – Společnost ABB, přední světová firma působící v oblasti energetiky oznámila další významný krok pro posílení významu své české pobočky na evropském trhu. Jedná se o převedení výrobkové skupiny průmyslových vidlic a zásuvek ze společnosti ABB CEWE ve Švédsku do ABB v Jablonci nad Nisou. Tato konsolidace výrobních činností povede k optimalizaci nákladů a zvýšení konkurenceschopnosti této výrobkové skupiny, což podpoří její růst na stávajících i nových trzích.

Klíčová slova: ABB, průmyslové vidlice, zásuvky

Výrobková skupina obsahuje 2 800 typů výrobků, od jednoduchých průmyslových vidlic (běžně známých pod názvem trojfázové zásuvky) až po složitější rozvodnice modular combi. Kromě výrobků bude do jabloneckého závodu převedeno i výrobní zařízení, mimo jiné automatizovaná  výrobní linka na výrobu vidlic a zásuvek a dále lisy pro výrobu plastových dílů společně s robotickými periferiemi pro kompletaci.

Všechny přesouvané výrobky byly součástí výrobkového portfolia ABB ČR již dříve a budou nyní namísto Švédska dodávány z České republiky.

Průmyslové vidlice a zásuvky jsou určené k použití v podmínkách průmyslových provozů a ve stavebnictví, kde se vyžaduje bezpečnost, odolnost, spolehlivost a úspora nákladů. Používají se také tam, kde je požadována zvýšená ochrana před riziky vnějšího prostředí. Tyto přístroje zajišťují připojení elektrických zařízení dimenzovaných na vyšší napětí a proudy než domovní vidlice a zásuvky. Nejběžnější příklad použití je třífázový napájecí systém používaný pro průmyslové aplikace a přenos elektrické energie, například napájení třífázových elektrických motorů.

Provedení těchto silových vidlic a zásuvek vyhovuje mezinárodním standardům, které upravuje mezinárodní norma IEC 60 309-1, -2, -3 a -4.  

Jablonecká výrobní jednotka ABB je výrobcem a dodavatelem domovních elektroinstalačních přístrojů (vypínačů a zásuvek) s více než 145 letou historií. V sortimentu výrobků je 15 designových řad v mnoha barevných a materiálových kombinacích.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 150 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než  3300 lidí.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...