Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    31 studentů absolvovalo v JE Dukovany Letní univerzitu

31 studentů absolvovalo v JE Dukovany Letní univerzitu

Publikováno: 29.9.2010
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Letošní stáž Letní univerzita v Jaderné elektrárně Dukovany, která proběhla v termínu 13. – 24. září, byla zajímavou zkušeností pro 31 studentů technických vysokých škol. Během nabitého programu, který obsahoval odborné přednášky, exkurze v provozech jaderné elektrárny i setkání se zaměstnanci Skupiny ČEZ, si studenti doplnili své teoretické znalosti a viděli fungování jaderného zařízení v praxi.

Výběr účastníků stáže Letní univerzita která proběhla v termínu 13. – 24. 9., v Jaderné elektrárně Dukovany, probíhal několik měsíců a nakonec přijeli opravdu ti nejzaujatější. Studenti ocenili především možnost si technická zařízení „osahat“ a byli mile překvapeni vstřícností zaměstnanců elektrárny, kteří jim ochotně představili nejdůležitější technologie.
Stáž ale není jen o samotné jaderné elektrárně. Neméně důležitou roli hrají i nové vztahy, které vznikají mezi studenty, kteří přijíždějí z různých vysokých škol a měst z Čech i ze Slovenska. Letos měli i účastníci možnost svým kolegům prezentovat své zajímavé zkušenosti ze zahraničních stáží a exkurzí v jaderných zařízeních.
Závěr Letní univerzity byl letos opravdu slavnostní. Pozvání již tradičně přijala předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. Zástup významných hostů doplnili také představitelé partnerských vysokých škol Skupiny ČEZ – Vysokého učení technického v Brně, Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Slovenské technické univerzity v Bratislavě. Vzácní hosté se sešli s ředitelem Jaderné elektrárny Dukovany Tomášem Žákem, vyslechli si přednášku Dany Drábové a poté se zúčastnili slavnostního vyhlášení studentů, kteří nejlépe uspěli v závěrečném testu.
„Získal jsem nový náhled na jádro a hlavně bezpečnost jaderného průmyslu. Účast na Letní univerzitě je pro mě prestižní záležitostí, která mi dá lepší šanci najít uplatnění ve Skupině ČEZ“ vyhodnotil jeden z účastníků.“ Téměř všichni se ale shodli na tom, že jim Letní univerzita pomohla i v pohledu na některé technické profese a stala se tak pro mnohé inspirací pro rozhodování o své budoucí kariéře. Těm nejúspěšnějším studentům bylo nabídnuto stipendium s vizí budoucího zaměstnání v jedné z jaderných elektráren Skupiny ČEZ.

Fotoreportáž z Letní univerzity:


 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (61x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (60x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...