Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Zlaté medaile na jubilejním MSV

Zlaté medaile na jubilejním MSV

Publikováno: 3.8.2008, Aktualizováno: 13.4.2009 21:35
Rubrika: Lidé-Věci-Události

V rámci jubilejního 50. mezinárodním strojírenském veletrhu budou odbornou hodnotitelskou komisí v čele s proděkanem Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně Radkem Knoflíčkem opět hodnoceny vystavené exponáty a udělovány prestižní ocenění Zlatá medaile.

„Zájem o účast firem v odborných soutěžích a zájem o prestižní ocenění obecně stoupá. Není divu, protože získání jakékoli kladného hodnocení produktů či firmy samotné zvyšuje její prestiž, zájem potenciálních klientů a medializaci. To jsou neocenitelné benefity, které podporuje také náš projekt cen Zlatá medaile,“ komentuje Jiří Rousek, obchodní ředitel skupiny MSV a IMT.
Cílem hodnocení exponátů je upozornit odbornou veřejnost i média na to nejzajímavější, co v současné době trh nabízí, a usnadnit novým perspektivním produktům vstup na české i zahraniční trhy. Vzhledem k dlouholeté tradici soutěže se Zlaté medaile staly skutečně prestižní záležitostí, která může být pro nově uváděný produkt velkým benefitem.
Soutěž je určena pro exponáty prezentované na mezinárodním strojírenském veletrhu MSV a mezinárodním veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT, které jsou svými parametry srovnatelné se světovou úrovní a určují trend vývoje ve svém oboru. Do soutěže mohou exponáty přihlásit sami vystavovatelé již nyní a lze přihlásit rovněž exponáty, které již byly oceněny na jiných výstavách nebo v jiných soutěžích. Pochopitelné je, že Zlatá medaile může být v Brně jednomu exponátu udělena pouze jednou.

NEJLEPŠÍ EXPONÁTY MINULÉHO ROČNÍKU
Společnost ŽĎAS, Žďár nad Sázavou získala medaili za hydraulické nůžky na šrot CNS 1100-100-CV2, unikátní zařízení integrující funkce stříhání a paketování obtížně deformovatelného šrotu velkých rozměrů.
Strojírna TYC, Mýto v soutěži uspěla s exponátem obráběcí centrum s pojízdným příčníkem FDPC250/9 CNC. Stroj pro obrábění rozměrných obrobků, především forem, svým vybavením umožňuje frézování, vrtání i řezání včetně frézování závitů. Má souvisle řízené osy X,Y,Z a umožňuje lineární a kruhovou interpolaci.
Třetí oceněný výrobek přihlásila firma TRIMILL, Zlín. Vertikální obráběcí centrum TRIMILL VU 2313 je pětiosé vysokorychlostní zařízení s vysokým výkonem, tuhostí celku a s vysokou přesností obrábění. Je určeno pro aplikace v automobilovém, leteckém a plastikářském průmyslu.
Další medaili MSV 2007 obdržel stroj DMU 40 monoBLOCK německého výrobce DECKEL MAHO Pfronten GmbH a vystavovatele DECKEL MAHO GILDEMEISTER Czech. Univerzální centrum umožňuje obrábění v pěti osách náročných dílů v oborech medicínské techniky a letectví. Nachází uplatnění i v tradiční výrobě forem a nástrojů.
V kategorii materiály a komponenty pro strojírenství zabodoval teleskopický kuličkový šroub společnosti Kuličkové šrouby Kuřim. Jedná se o sestavu tří vzájemně zašroubovaných kuličkových šroubů, jejichž matice plní navíc i funkci ložiska. Unikátní systém vzájemných vazeb zajišťuje současné otáčení všech kuličkových šroubů, čímž se dosahuje vysokých rychlostí posuvu s velkou silou, tuhostí a samosvorností.
Z kategorie energetika a silnoproudá elektrotechnika byl vybrán frekvenční měnič Sinamics G120D německého výrobce Siemens AG a vystavovatele Siemens, Praha je určen pro řízení asynchronních motorů v otevřené i uzavřené smyčce. Uplatní se v různých oblastech průmyslu, typickými aplikacemi jsou náročné distribuované pohony. Výraznou předností je zabudovaná technologie bezpečnostních funkcí, nízká energetická náročnost a komunikace s nadřazeným systémem po sběrnici Profibus či Profinet.
Mezi vítěznou desítku se probojoval také výrobek slovenské společnosti Soft & Control Technology, Košice. Univerzální telemetrický GSM bateriový systém UKI 4 se senzory vyniká extrémně dlouhou výdrží autonomního napájení. Unikátní je řešení založené na pokročilém power managementu. Vyniká vysokou spolehlivostí v extrémních klimatických podmínkách. Své užitné vlastnosti systém prokázal v aplikaci pro Slovenský plynárenský podnik (síť 4.000 GSM modulů).
Poslední tři Zlaté medaile byly uděleny v kategorii elektronika, automatizace a měřicí technika. Faro Laser Scanner LS vyrábí německá firma FARO EUROPE GmbH&Co.KG, Korntal-Münchingen a prezentovala ho společnost Prima Bilavčík, Uherský Brod. Oceněný laser představuje novou technologii ve skenování prostoru. Rozmítáním laserového paprsku je vytvářen dvojrozměrný digitální model okolního prostředí až do vzdálenosti 80 metrů s milimetrovou přesností. Přídavné zařízení umožňuje vytvářet barevný obraz prostoru. Laser nalezne uplatnění v průmyslu, architektuře, archeologii i kriminalistice.
Představitelé firmy MESING, Brno převzali cenu za automat pro kontrolu povrchových vad - jedinečné zařízení pro zjišťování vad výrobků s vysokými požadavky na kvalitu povrchu. Originální měřicí metoda je založena na odrazu a rozptylu laserového paprsku.
Desátá Zlatá medaile MSV 2007 zdobí průmyslový videoskop IPLEX FX britského výrobce OLYMPUS KEYMED GROUP, vystavovatelem je OLYMPUS C&s, PRAHA. Jde o unikátní přístroj pro optické zkoumání obtížně dostupných míst. Inovační kompaktní řešení videoskopu v přenosném provedení obsahuje optickou snímací, zobrazovací a řídící jednotku. Osvětlení bílými diodami LED s miniaturním snímačem CCD na dálkově ovladatelném přívodu umožňuje černobílý i barevný zá-znam statického i pohyblivého obrazu s rozlišením 1024x768 bodů.

Kontaktní osoba pro přihlašování exponátů: Gabriela Sochnová, tel.: +420 541 152 716, +420 602 787 311, e-mail: gsochnova@bvv.cz  

KONTAKTY:
Jiří Erlebach - manažer PR a reklamy (Veletrhy Brno)
Tel. +420 541 152 836, Fax: +420 541 153 044, E-mail: jerlebach@bvv.cz
Jana Girgašová (Praha) – podklady pro média
Tel. +420 607 735 062, E-mail: jana.girgasova@nausus.cz  
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (59x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (59x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...