Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Zástupci KEPCO E&C a ÚJV Řež podepsali memorandum o porozumění

Zástupci KEPCO E&C a ÚJV Řež podepsali memorandum o porozumění

Publikováno: 26.2.2019
Rubrika: Jaderné

Zástupci KEPCO Engineering & Construction Co. Inc. (KEPCO E&C) a ÚJV Řež včera podepsali memorandum o porozumění. Jeho tématy jsou podpora spolupráce při řešení společných projektů zaměřených na výstavbu nových jaderných zdrojů a rozvoj podnikání v oblasti bezpečnosti provozu jaderných elektráren. Memorandum se rovněž dotýká vzájemné výměny zkušeností a lidských zdrojů a řeší lokalizaci jaderné technologie. 

Společnost KEPCO E&C spolupracuje s ÚJV Řež dlouhodobě. V minulosti například organizovala akce pro jaderné elektrárny jako jsou technické workshopy, konzultace apod. Z memoranda plyne, že se ÚJV Řež blíže seznámí s náhradními technologiemi důležitých komponent korejských jaderných elektráren a poskytne expertní technické služby v odvětví jaderné energie.  

Těšíme se na zahájení hmatatelné spolupráce s ÚJV Řež, který má v České republice vynikající odborné zázemí a zkušenosti. Toto memorandum je velmi významné, protože může odstartovat mnoho nových obchodních příležitostí,” prozradil Tae-Eun Jin, Executive Senior Vice President ze společnosti KEPCO E&C.

KEPCO E&C je jedním z nejdůležitějších členů týmu KHNP, inženýrského centra pro stavbu jaderných elektráren a návrhář systému jaderné výroby páry. KHNP a KEPCO E&C spolu spolupracují v oblasti výstavby a provozu jaderných elektráren už několik desetiletí. KHNP je jedním z možných dodavatelů nového jaderného zdroje pro Českou republiku a úspěch v tendru o dostavbu české jaderné elektrárny patří mezi klíčové priority společnosti.

Spolupráce ve výzkumu a s českým energetickým průmyslem

Zástupci KHNP a ÚJV Řež spolu už jedno memorandum podepsali minulý rok, a to za účelem vzájemné výměny zkušeností a praktických poznatků v oblasti výzkumu. Kromě výzkumných aktivit již KHNP navázala spolupráci s mnoha českými energetickými firmami, které chce zapojit do svého dodavatelského řetězce a zároveň jim nabídla možnost podílet se na dalších mezinárodních projektech. Podle KHNP české firmy nabízejí špičkové služby v oblasti jaderného průmyslu, a proto už s několika začala spolupracovat.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (49x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (36x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (34x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...