Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    XII. Mezinárodní energetické regulační fórum

XII. Mezinárodní energetické regulační fórum

Publikováno: 19.2.2016
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Nové obchodní modely energetických společností – to je motto již XII. Mezinárodního energetického regulačního fóra, které se uskuteční v Praze 17. března 2016. Mezinárodní energetické regulační fórum patří tradičně k jednomu z nejvýznamnějších setkání energetických odborníků, politiků, regulátorů a podnikatelské sféry ve střední a východní Evropě.

XII. Mezinárodní energetické regulační fórum se uskuteční pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. Garanti odborného programu a organizátoři jsou společnosti Arthur D. Little a Development Group.

Cílem fóra je poukázat na současný stav budování Energetické unie a na klíčové výzvy, kterým budou organizace čelit v rámci udržení evropské konkurenceschopnosti. Zástupci z řad ministrů se budou zabývat otázkami národní politiky pro zajištění energetické bezpečnosti a dostupnosti energií, budováním energetické unie a jednotného trhu s elektřinou. Diskutovat budou také státní podporu pro rozvoj a obnovu výrobních zdrojů elektřiny.   

Mezinárodní energetičtí experti z Německa, Polska, Slovenska a České republiky se budou zabývat novými strategiemi a organizací vertikálně integrovaných společností, hledáním nových obchodních modelů s důrazem na rozvoj energetických služeb a návratnosti podnikání v energetice v rámci současného regulačního rámce a klesajících cen energií.

„Jaderná katastrofa v Japonsku a úporná honba za snižováním emisí a spotřeby energií dohnaly evropskou energetiku na samé dno propasti. Ceny energií dosáhly historického minima, ne však pro konečné zákazniky. Je tento model energetiky životaschopný, byl unbundling tím správným krokem a naplnila liberalizace očekávání zákazníků“ ptá se Dean Brabec, Managing partner společnosti Arthur D. Little pro střední a východní Evropu

XII. Mezinárodní energetické regulační fórum si klade za cíl odpovědět na základní otázky vývoje energetiky v Evropě:

  • Budoucnost energetické unie a sjednocování evropských trhů
  • Dostupnost enegií, národní politiky versus cíle energetické unie
  • Prohlubování regulace, tlak na změnu organizace, snižování investic a nákladů oproti návratnosti investic
  • Nové tržní segmenty a příležitosti pro zvýšení výnosů energetických společností
  • Nové technologie a jejich dopad na rozvoj sítí a služeb konečným zákazníkům

Tyto a mnohé další otázky se pokusí zodpovědět zástupci z řad energetických expertů, managementu předních utilitních společností a regulačních úřadů:

Jan Mládek, Ministr průmyslu a obchodu České republiky, Vazil Hudák, Ministr hospodářství SR, Pavel Šolc, poradce ministra, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Martin Novák, CFO a místopředseda představenstva, ČEZ a. s., Leonhard Birnbaum, člen představenstva a regionální ředitel, E.ON SE, Bernhard Beck, člen představenstva, EnBW Energie Baden-Württemberg AG, Štefan Šabík, předseda představenstva a generální ředitel, Slovenský plynárenský priemysel (SPP), Dean Brabec, Managing Partner CEE, Arthur D. Little, Jozef Holjenčík, předseda, Úřad pro regulaci síťových odvětví, Slovensko, Harald Proidl, ředitel sekce OZE a energetická efektivita, E-Control, Rakousko, Jean-Michel Glachant, ředitel, Florence School of Regulation, Reinhard Brehmer, předseda, GEODE, Pavel Elis, předseda představenstva a CEO, Pražská energetika a. s., Jan Valenta, předseda jednatelů a CEO, RWE GasNet, s. r. o., Richard Vidlička, předseda představenstva, ČEZ Distribuce, a. s. a Gian Carlo Scarsi, manažer distribuce, EURELECTRIC.

Energetičtí experti jsou připraveni odpovědět na otázky a poskytnout rozhovor před i v průběhu  konání fóra.

Bližší informace o XII. Mezinárodním energetickém regulačním fóru naleznete na www.merf.cz.

Kontakty:

Pro komunikaci s médii:
STARS EVENTS s.r.o.
Adéla Jiroušová
Pod Vilami 785/22
140 00 Praha 4
T: +420 222 521 226
E: adela@stars.cz
www.starsevents.cz  

Garanti odborného programu a organizátoři:
Rubis Development Group GmbH
Claudia Hering
Alte Jakobstraße 85/86
10179 Berlin
T: +49 30 23 09 15 52
E: claudia.hering@dgroup.de
www.dgroup.de

Development Group je mezinárodně působící společnost, jejímž cílem je nejen propojit vhodné obchodní partnery, ale i zprostředkovat sdílení informací a zkušeností mezi lídry z oblastí světové politiky a obchodu. Společnost se zaměřuje na energetiku, životní prostředí, letecký i námořní průmysl a také na národní bezpečnost.

Arthur D. Little GmbH, organizační složka
Dean Brabec
Danube House
Karolinská 650/1
186 00 Praha 8
T: +420 226 633 081
E: brabec.dean@adlittle.com
www.adlittle.com

Arthur D. Little, první poradenská společnost na světě, se specializuje na oblasti strategie, regulace, zvyšování výnosnosti energetických aktiv, řízení rizik, zvyšování hodnoty zákaznického portfolia a nových business modelů. V letech 2014 a 2015 byla společnost zvolena nejlepší poradenskou firmou pro energetický sektor.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (65x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (54x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...