Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Vladimír Štěpán převezme řízení Siemens Industrial Turbomachinery

Vladimír Štěpán převezme řízení Siemens Industrial Turbomachinery

Publikováno: 3.8.2009
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Vladimír Štěpán (38) se 1. října 2009 stane ředitelem společnosti Siemens Industrial Turbomachinery v Brně. Tuto pozici dosud vykonává Eduard Palíšek, který 1. ledna 2010 převezme funkci Country CEO a generálního ředitele Siemens, s.r.o. Štěpán doposud působil v brněnské společnosti jako obchodní ředitel. Eduard Palíšek se stal generálním ředitelem skupiny Siemens v ČR.

„Eduard Palíšek vede Siemens Industrial Turbomachinery (SIT) nepřetržitě od roku 1996,“ říká Tom Blades, celosvětový ředitel divize Oil & Gas, pod kterou SIT patří. „Za tu dobu se zvětšil počet zaměstnanců z 550 na 750, produkce se však zvýšila čtyřnásobně. Tato čísla hovoří za vše,“ dodal Tom Blades. V roce 2007 se společnost SIT, která v regionu patří mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele, stala podle žebříčku Czech Top 100 druhou nejdynamičtější firmou v České republice.

Vladimír Štěpán (38) pracuje ve společnosti Siemens od roku 2000. Působí v sektoru energetika (Energy), od roku 2007 pracoval jako obchodní ředitel brněnského výrobce průmyslových parních turbín SIT. Před tím vykonával mimo jiné pozici ředitele úseku Výroba energie (Power Generation) ve společnosti Siemens, s.r.o.

„Siemens Industrial Turbomachinery pro mne představuje srdeční záležitost,“ říká Vladimír Štěpán. „Turbíny z tohoto závodu našly své zákazníky v 66 zemích světa na všech obydlených kontinentech. Technické dovednosti brněnských techniků dosáhly světového věhlasu jak v rámci koncernu Siemens, tak mezi našimi zákazníky. Pro další úspěšný rozvoj našeho výrobního závodu udělám maximum,“ dodal Štěpán.

 

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny. Společnost zaměstnává zhruba 400.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru podle požadavků zákazníků a nabízejí široké portfolio služeb na základě jejich individuálních potřeb. Siemens nabízí svým zákazníkům ve 190 zemích inovativní technologie a komplexní know-how. Společnost byla založena před 161 lety a působí v sektorech Industry, Energy a Healthcare. V obchodním roce 2007/2008 (skončil 30. září 2008) společnost Siemens dosáhla tržeb 77,3 miliard EUR a čistého zisku 1,9 miliardy EUR.

Zastoupení společnosti Siemens v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s 12.500 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2007/2008 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 44 miliard Kč. Více informací najdete na internetových adresách http://www.siemens.com  a http://www.siemens.cz .
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (62x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (60x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (58x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...