Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Plyn    VEMEX a TVAJA CNG otevírají další plnící stanici CNG v Praze

VEMEX a TVAJA CNG otevírají další plnící stanici CNG v Praze

Publikováno: 8.11.2012
Rubrika: Plyn, Technologie, Firemní zpravodajství

Společnosti VEMEX s r.o. a TVAJA CNG s.r.o. dnes uvádějí do zkušebního provozu plnící stanici na stlačený zemní plyn (CNG) v Praze 10 na Černokostelecké ulici 1168/90 v areálu Pragy Strašnice. Jde o osmou veřejnou plnící stanici CNG v Praze a první stanici v Praze 10. Využijí ji zejména obyvatelé Malešic a Strašnic.

Klíčová slova: plyn, plnící stanice, CNG

„Jedná se o další ze společných projektů našich firem v oblasti CNG. Zcela prvním byla stanice ve výrobním závodě Wienererger, toto je pak první z řady připravovaných projektů veřejných plnicích stanic. Obě společnosti tak reagují na neustále se zvyšující poptávku po ekonomickém a ekologickém palivu, které CNG představuje,“ říká ředitel marketingu společnosti VEMEX Hugo Kysilka.
Technologii i celkovou realizaci plnicí stanice na klíč zajišťovala společnost TVAJA CNG, která bude společně s firmou VEMEX plnicí stanici provozovat. Stanice je vybavena moderní technologií firem ASPRO a COMPAC.
Plnicí stanice má denní kapacitu 2 000 m3 CNG. Je vybavena tlakovým zásobníkem o kapacitě 3 300 litrů, což představuje 825 m3 CNG, s pracovním tlakem 250 bar. V případě potřeby je připraveno zdvojnásobení výkonu plnicí stanice i kapacity zásobníku CNG. Plnění je zajištěno stojanem s dvěma hadicemi.
Stanice bude pracovat v bezobslužném provozu a prodej CNG se bude realizovat prostřednictvím tankomatu, který přijímá platební karty a tzv. CNG karty, jenž jsou nejrozšířenějším platebním prostředkem u CNG. Spolehlivost stanice je zajištěna monitorováním prostřednictvím internetu.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (60x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (58x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Novým generálním sekretářem České plynárenské unie se stal Oldřich PetržilkaNovým generálním sekretářem České plynárenské unie se stal Oldřich Petržilka (38x)
V pondělí 22. března 2010 se v Praze sešlo prezidium České plynárenské unie (ČPU), aby jmenovalo nového generálního sekr...