Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Veletrh Tube a Wire - reflexe průmyslu výroby trubek a drátů

Veletrh Tube a Wire - reflexe průmyslu výroby trubek a drátů

Publikováno: 22.2.2010
Rubrika: Lidé-Věci-Události

V termínu 12. až 16. dubna 2010 se v německém Düsseldorfu již podvanácté společně představí dva veletrhy s vedoucím postavením na trhu. V tyto dny se totiž bude opět po dvou letech konat Mezinárodní veletrh průmyslu pro zpracování drátů a kabelů Wire, a Mezinárodní veletrh výroby trubek a potrubní techniky Tube.

Tematickým těžištěm veletrhu Wire 2010 jsou nejnovější stroje a zařízení pro výrobu a zpracování drátů, nástroje pro technologické procesy, základní materiály, speciální dráty a kabely jako výchozí surovina, technologie na výrobu pružin a upevňovací technika. Pořadatelé očekávají na 1.180 vystavovatelských firem, které obsadí čistou výstavní plochu přes 51.000 m2.

Zleva František Hýbner, ředitel Českomoravské elektrotechnické asociace, Jiří Horáček, prezident Asociace výrobců ocelových trubek ČR a Joachim Schäfer, jednatel veletržní společnosti Messe Düsseldorf GmbH (vlevo).

Na veletrhu Tube 2010 budou dominovat tyto obory: trubky, suroviny, stroje na výrobu trubek a příslušenství. Po úspěšné premiéře v roce 2008 se představí ve větší míře inovace v technologiích pro dálková potrubí a těžbu ropy (OCTG - Oil Country Tubular Goods, ocelové bezešvé trubky speciálního provedení a použití pro geologický průzkum, těžbu nafty a zemního plynu), ale i účinné metody pro využívání energie. Zcela nově byly do portfolia veletrhu Tube zařazeny profily a komplexní oblast technologie profilů. Společnost Messe Düsseldorf počítá opět se zhruba 1.090 vystavovateli, kteří obsadí plochu více než 43.000 m2.

Jiří Knop, vedoucí odboru zahraničního zastoupení Veletrhy Brno, a.s., uvedl, že účast českých a slovenských firem je zatím oproti minulému ročníku mírně nižší. “Na letošní veletrh Tube pojede 11 firem a obsadí plochu 131 m2, ze Slovenska je zatím přihlášena firma Železárny Podbrezová, a to na ploše 100 m2,“ uvedl J. Knop. Účast na veletrhu Wire zatím potvrdila šestice firem z ČR na ploše 269 m2, ze Slovenska to budou tři firmy na 72 m2. Na obou veletrzích nebudou chybět tradiční společnosti Moravia Steel, Třinecké železárny, Válcovna trub TŽ, ŽDB Group, Ekomor a další…

Jak nastínil na tiskové konferenci v Praze Joachim Schäfer, jednatel veletržní společnosti Messe Düsseldorf GmbH, nesilnější zastoupení mezi vystavovateli má opět Čína. „Již jsme kritizováni ze strany německých výrobců trubek a drátů, že dáváme tak značný prostor čínským výrobců, kteří pak snadněji pronikají na evropské trhy. Ale náš veletrh prostě odráží současnou situaci na světovém trhu,“ říká J. Schäfer. Jeho slova potvrdil Jiří Horáček, prezident Asociace výrobců ocelových trubek ČR. „Dominace Asie a především pak Číny je stále jednoznačnější. V roce 2015 se očekává výroba oceli v Číně ve výši 55% celosvětového objemu výroby oceli. Navýší dále svou výrobu, samozřejmě na úkor jiných výrobců. Šance pro ostatní je jediná - vyrábět oceli s delší dobou životnosti a vyšší přidanou hodnotou,“ uvedl J. Horáček. Jak dále poznamenal J. Schäfer, prudký nárůst vystavovatelů zaznamenaly veletrhy i ze strany Turecka. Počet vystavovatelů z této země se zvýší o 40%. „Mají stále lepší a sofistikovanější technologie výroby, jejich průnik na evropský trh je proto logickým vyústěním vývoje posledních let,“ doplňuje jej J. Horáček.

Další informace o veletrhu wire 2010 a Tube 2010 poskytne Jiří Knop (jknop@bvv.cz , +420 541 152 813)
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (55x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...