Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Veletrh "naruby"- novinka na MSV 2009 a šance pro subdodavatele

Veletrh "naruby"- novinka na MSV 2009 a šance pro subdodavatele

Publikováno: 27.6.2009
Rubrika: Energetické strojírenství

Významnou novinkou letošního ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně bude dvoudenní projekt v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR s názvem „Subdodavatelský veletrh NARUBY“ (16. – 17. září 2009). Jde o jedinečnou příležitost pro vyhledání dodavatelů nových komponentů a výrobků, které vystavovatelé poptávají.

Subdodavatelský veletrh „NARUBY“ při MSV 2009 má za cíl pomoci vyhledat výrobním společnostem nové subdodavatele v České republice. Přínosy pro vystavovatele jsou evidentní - navázání kontaktů se subdodavateli, lokalizace nových subdodavatelů a využití místních subdodavatelů – vše za účelem snížení výrobních nákladů. „Najít spolehlivého dodavatele samozřejmě firmy taky něco stojí a trvá to značný čas. My tedy firmám, které stojí před problémem najít vhodného subdodavatele (výrobce) tento problém řešíme tím, že jim subdodavatele pozveme na jedno místo v jednom čase a mohou je efektivněji identifikovat než klasickými metodami výběrových řízení,“ vy-světluje záměr Jiří Erlebach, PR manažer veletrhu MSV.

Na „veletrhu naruby“ vystavují oddělení nákupu a vývojová oddělení firem, pro které hledají nové (sub)dodavatele a návštěvníci se budou rekrutovat z oblasti subdodavatelé komponentů a výrobků. Exponáty proto nebudou hotové výrobky, které hledají svůj odbyt, ale naopak výrobky nebo komponenty, pro které se hledají (sub)dodavatelé. Tato „match-makingová“ výstava se bude konat 16. – 17. 9. 2009, tj. pouze dva dny a je určena pro obory strojírenství, energetika, elektrotechnika a elektronika, dopravní prostředky - zejména železniční doprava a letectví, automobilový průmysl a podobně. Organizátorem je společnost Veletrhy Brno, a.s. a odborným sponzorem a spoluorgani-zátorem je CzechInvest, česká agentura pro podporu zahraničních investic.

Prezentace vystavovatelů v rámci veletrhu „NARUBY“ při MSV 2009 bude zajištěna formou typových expozic. V balíčku je obsažen stánek 4 x 5 m, tj. 20 m² vč. 2 kon-ferenčních stolků, 8 židlí, 2 vystavovacích pultů, označení společnosti na límci expozice, základní osvětlení (4 světla), další vybavení na objednávku. Nechybí ani možnost využití společných jednacích místností pro obchodní jednání, tlumočnické služby a obchodní poradenství v oblasti subdodavatelů z ČR zajišťované agenturou CzechInvest.
Přihlášky k účasti mohou firmy podat nejpozději do 10. 8. 2009 a návštěvníci se mohou registrovat nejpozději do 13. 9. 2009. Podrobnosti a formuláře pro přihlášení a registraci jsou k dispozici na www.bvv.cz/msv-subcontracting .

Další partneři projektu:
Německo-česká obchodní komora, Praha
Francouzko-česká obchodní komora, Praha
Taiwanská hospodářská a kulturní kancelář, Praha
UK Trade and Investment
JETRO – Japan External Trade Organisation

 

KONTAKTY:
Jiří Erlebach - manažer PR a reklamy (Veletrhy Brno)
Tel. +420 541 152 836, Fax: +420 541 153 044, E-mail: jerlebach@bvv.cz
Jana Girgašová (Praha) – podklady pro média
Tel. +420 607 735 062, E-mail: jana.girgasova@badyan.cz  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...