Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Uvažujete o svém lokálním zdroji? Čtěte elektronický časopis DECENTRÁL

Uvažujete o svém lokálním zdroji? Čtěte elektronický časopis DECENTRÁL

Publikováno: 19.10.2016
Rubrika: Firemní zpravodajství

Vážení a milí čtenáři, dovolte, abych Vás seznámil s novým časopisem DECENTRÁL.

Nad myšlenkou začít vydávat časopis o lokálních zdrojích, resp. o decentrální energetice, se majitelé vydavatelství AF Power agency se svým týmem začali bavit někdy v loňském roce. Energetika se zásadním způsobem mění a mimo „velké“ energetiky se bude potřeba stále intenzivněji zabývat i tou energetikou „malou“. Sledujeme, jak roste snaha mnohých výrobních firem nebo municipalit o dosažení „energetické nezávislosti“, stále více a více subjektů klade důraz na energetické úspory, vyšší účinnosti strojů a zařízení, zajímají se o využití odpadního tepla ze svých provozů, či chtějí ušetřit za osvětlení a podobně.

Když jsem pak do vydavatelství přinesl média, která se dostávají na stůl například starostce obce Vojkovice, kde žiji a kde jsem zastupitelem, tak se rozhodlo i o zaměření časopisu a formě. V tom obrovském balíku periodik a katalogů chyběl časopis, který by zasvěcoval třeba i tuto velkou skupinu potencionálních „investorů“ ve větší míře do energetiky v uchopitelné podobě. Chybí časopis, který by byl rádcem nejen v oblasti legislativy, ale který by dokázal nabídnout informaci v podobě, které bude rozumět i někdo, kdo se v této oblasti až tak moc neorientuje, ale mají chuť nebo musí „svou energetiku“ ve fabrice, v nemocnici, či škole nebo městě nebo právě ve své obci řešit.

Na trh se tak dostává médium, které se bude v maximální možné míře snažit popisovat zcela konkrétní případové studie realizace lokálních zdrojů v širších souvislostech. Budeme chtít ukázat a popsat lokální zdroje od okamžiku projektů, přes vlastní realizaci a zkušební provoz. Budeme popisovat, jak se zdroje financují, kde se který decentrální zdroj hodí a kde nikoliv, jaké by měl mít palivo. Nebo i o tom, jaké strasti a radosti plynou z vlastního provozu lokálního zdroje a podobně.

Budeme časopisem, který se bude snažit (prostřednictvím názorů odborníků a specialistů v oboru) poradit a pomáhat zájemcům o informace na toto téma. Naší úlohou bude i mapovat a popisovat na odborné úrovni dostupné technologie a služby na trhu.

Našim cílem je prostě stát se „poradcem“ pro případné investory (ať již jde o starostu či starostku obce či města, ředitele výrobního podniku, šéfa nemocnice, školy či hotelu, developera a podobně) který zatím v této podobě neexistuje. Prostor dostanou i dodavatelé technologií, kteří získají efektivní možnost se před případnými investory zviditelnit. Počítáme i s pořádáním vlastních odborných konferencí a seminářů, které se budou dotýkat decentrální energetiky a budeme se snažit zprostředkovat setkání všech cílových skupin navzájem, a to nejen z Česka a Slovenska, ale doslova celého světa.

Časopis bude k dispozici pouze v elektronické verzi (v podobě elektronického PDF), a to ke stažení na denně aktualizovaném informačním portále www.decentralnienergetika.cz. Získat informace tak bude možné, jak jsem již uvedl, prakticky on-line nejen přes PC, ale i tablet či chytrý telefon. PDF bude například umožňovat dostat se prostřednictvím internetových odkazů okamžitě na konkrétní instituci, firmu či osobu.

A co najdete v premiérovém čísle? Například reportáž z Bouzova, kde se rozhodli pro nový zdroj tepla pro své centrální zásobování, nebo zajímavé povídání se starostou města Pacov o plánech města ve směru „energetické nezávislosti“. Možná Vás zaujme i informace o kontejnerovém řešení, které v sobě skrývá několik zdrojů energie a vlastní záložní zdroj. A když se již bavíme o zálohování energie, pak nevynechejte článek o zajímavé látce, která v sobě dokáže relativně snadno akumulovat velké množství vodíku. Přeji příjemné elektronické čtení.

Aktuální číslo elektronického časopisu naleznete zde:

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (54x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (49x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Rekordní tržby, vyšší zisk i volný peněžní tok – navrženo zvýšení dividendy (35x)
Roční tržby1 na rekordní úrovni; vyšší provozní zisk EBITDA2 i zisk na akcii oproti roku 2012 Volný peněžní tok3 a pr...