Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Účastník jaderného nabídkového řízení KHNP si postupně nachází místo na českém trhu

Účastník jaderného nabídkového řízení KHNP si postupně nachází místo na českém trhu

Publikováno: 27.7.2018
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Jaderné

Společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) jako jeden z nejvážnějších kandidátů na dokončení české jaderné elektrárny se trvale upevňuje na českém trhu.

KHNP je státní energetická společnost s více než 40letou tradicí výstavby a provozu jaderných a vodních elektráren. Jako jedna z vedoucích společností světového energetického průmyslu spolupracuje na jaderných projektech po celém světě a je spolehlivým dodavatelem jaderných reaktorů. V Korejské republice má 24 reaktorů v provozu a v současné době staví dalších 5 reaktorů. KHNP rovněž realizuje výstavbu nových jaderných bloků ve Spojených arabských emirátech. Dosavadní projekt Barakah ve Spojených arabských emirátech zatím probíhá bez výrazného zpoždění.

Česká soutěž je prioritou č. 1

Vzhledem k tomu, že v roce 2015 Česká republika a Korea podepsaly memorandum o strategické spolupráci v oblasti jaderné energetiky, česká soutěž je jednou z priorit společnosti a KHNP chce zapojit co nejvíce českých firem do případné výstavby českých jaderných elektráren. Pro rychlejší vytvoření partnerství s českými společnostmi společnost KHNP hostila i česko-korejské fórum dodavatelů jaderného průmyslu.

„Jsme připraveni lokalizovat velkou část našeho dodavatelského řetězce pro projekt českých jaderných elektráren. České energetické společnosti zajišťovaly nadprůměrné služby po celá desetiletí. Současně můžeme českým společnostem nabídnout účast na našich dalších mezinárodních projektech,“ píše se v prohlášení KHNP.

Korejský reaktor certifikovaný mezinárodní organizací

Modifikovaný projekt APR1400, reaktor EU-APR, byl nedávno schválen organizací European Utility Requirements. Schválení projektu jaderného reaktoru EU-APR potvrzuje jeho vynikající kvalitu v korejské jaderné technologii a společnost KHNP je způsobilá podílet se na projektu jaderné energetiky v Evropě podle standardů EUR. Společnost KHNP kromě toho optimalizovala reaktor třídy 1000 MW, nazývaný APR1000, v jehož projektu se uplatňují rozšířené bezpečnostní prvky reaktoru EU-APR.

Společnost KHNP v listopadu 2017 uspořádala také Korejskou jadernou noc, které se zúčastnili zástupci české vlády, korejský ministr obchodu, průmyslu a energetiky a generální ředitel KHNP a kde byly představeny úspěchy korejského jaderného průmyslu a byla oslavena úspěšná certifikace korejského jaderného reaktoru.

Plnění společenské odpovědnosti

Společnost KHNP si je dobře vědoma podpory obyvatel oblastí, kde stojí její jaderné elektrárny, a aktivně podporuje rozvoj místních komunit a místních obyvatel. Závazek KHNP prohlubovat spolupráci s Českou republikou se rovněž odráží v jeho sociálně odpovědných projektech v českých regionech v okolí JE Dukovany. Kromě materiální pomoci mnoha organizacím sociálních služeb v kraji Vysočina pomáhalo také 36 dobrovolníků z korejských univerzit a zástupců KHNP ve 12 zařízeních a neziskových organizacích. Tito dobrovolníci byli zapojeni do korejsko-českého dobrovolnického systému pomoci seniorům a osobám s tělesným a duševním postižením.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Společnost KHNP hostila česko-korejské jaderné fórumKHNP chce zapojit co největší počet českých firemKorejská jaderná nocKHNP je způsobilá podílet se na projektu jaderné energetiky v Evropě podle standardů EURCertifikace korejského jaderného reaktoruSpolečnost se zaměřuje i na sociálně odpovědné projektyNa Vysočině pomáhali dobrovolníci z korejských univerzit

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...