Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Tři verze a 17 000 variant ventilu FABA

Tři verze a 17 000 variant ventilu FABA

Publikováno: 27.11.2012
Rubrika: Technologie, materiály

Před více než dvěma léty představil tradiční německý výrobce armatur Ari Armaturen novou generaci vlnovcového ventilu FABA. Bylo to v rámci MSV 2009 v Brně a od této doby našel uplatnění nejen v mnohých realizacích v energetice, ale i v petrochemickém a chemickém průmyslu. Nová generace FABA garantuje nejen teoreticky, ale již i v praxi ve všech svých variantách optimální uzavírací funkci. Této je dosaženo kuželovitým provedením hran sedla, díky kterému je možné usazeniny kuželkou odříznout (tzv. cut-efekt). Důležitou podmínkou pro zvýšený uzavírací tlak na sedlo a současně i vyšší životnost je provedení kovové kuželky a sedla z tvrzené nerezové oceli. Součástí nové 100% těsné technologie je také vřeteno s jemným závitem. V článku jsou popsána tři provedení nového ventilu pro různé aplikace a jejich výhody. V závěru je prezentován nový typ pohonu firmy Ari Armaturen.

Klíčová slova: ventil FABA, Ari Armaturen, uzavírací funkce

Celý článek je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Three versions and 17,000 variations of FABA bellow valves
More than two years ago the traditional German producer of Ari Armaturen valves introduced a new generation of the FABA bellow valve. This was at MSV 2009 in Brno and since then it can be found in applications in many power engineering implementations, as well as the petro chemistry and chemical industry. The new generation FABA guarantees not only theoretically, but also in practice, the optimal closing function in all its variants. This is achieved by the conical construction of the seat edges, through which it is possible to cut sediments in the cone (the cut-effect). An important condition for increasing closing pressure on the seat and a longer service life, is the production of a metal conical cone and a seat from hardened stainless steel. The new, 100 % tight shut-off technology includes the spindle with a fine thread. The article describes three variants of the new valve for various applications and their advantages. To conclude, the new drive model from Ari Armaturen is introduced.

Три версии и 17 тысяч вариантов сильфонных вентилей FABA
Два года назад традиционный немецкий производитель а рматур Ari Armaturen представил новое поколение сильфонных вентилей FABA. Это происходило в рамках Международной Станкостроительной Выставки в Брно в 2009 году. С того времени этот тип вентилей применялся многократно в энергетике и нефте-химической промышленности. Новое поколение FABA во всех своих вариантах гарантирует не только теоретически, но и на практике оптимальные запорные функции. Это достигается благодаря коническим граням седла, с помощью которых можно отсечь любые отложения (так называемый cut-efekt). Важным условием для повышенного запорного давления на седло и одновременно с этим для более долгого срока эксплуатации является исполнение конуса и седла из закалённой нержавеющей стали. Составной частью новой на 100% герметичной технологии является также и шпиндель с мягкой резьбой. В статье описаны три типа нового вентиля для различного применения и их достоинства. В заключение представлен новый тип привода фирмы Ari Armaturen.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (53x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (44x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...