Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Továrna Georges Besse II North zahájila komerční výrobu obohaceného uranu

Továrna Georges Besse II North zahájila komerční výrobu obohaceného uranu

Publikováno: 6.4.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné palivo

Luc Oursel, prezident a předseda představenstva společnosti AREVA, spolu se zástupci místní správy a podniků z Rhône Valley společně minulý týden oslavili zahájení komerční výroby v továrně na obohacování uranu Georges Besse II North v prostoru Tricastin (Drôme a Vaucluse).

Klíčová slova: AREVA, obohacování uranu

Továrna „Sever“ zahájila svou činnost dva roky po továrně „Jih“ v souladu s harmonogramem projektu. Počínaje dubnem 2013 tak odsud mohou začít plynout dodávky prvních tablet obohaceného uranu pro výrobu jaderného paliva v zařízeních společnosti AREVA nebo v továrnách jejích zákazníků.
V roce 2006 zahájila AREVA program na modernizaci svých průmyslových zařízení s cílem zajistit dodávky uranu svým zákazníkům. Tento program umožní AREVĚ využívat obohacovací kapacitu ve výši 7,5 milionu SWU* ročně.
Produkce v Georges Besse II se bude postupně zvyšovat až do roku 2016. S využitím technologie na bázi odstřeďování je její spotřeba elektřiny 50krát nižší než u dříve využívané difuzní technologie.
„Tato investice je významná nejen pro naši skupinu a zákazníky, ale i pro celou oblast. Dvě třetiny práce na továrně Georges Besse II byly vykonány místním průmyslem, jež potvrdil své odhodlání podílet se na včasném dokončení projektu, který podpoří naše působení v regionu po dalších 40 let,“ uvedl Luc Oursel během slavnostního zahájení.

* Separative Work Unit

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (75x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...