Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Továrna Georges Besse II North zahájila komerční výrobu obohaceného uranu

Továrna Georges Besse II North zahájila komerční výrobu obohaceného uranu

Publikováno: 6.4.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné palivo

Luc Oursel, prezident a předseda představenstva společnosti AREVA, spolu se zástupci místní správy a podniků z Rhône Valley společně minulý týden oslavili zahájení komerční výroby v továrně na obohacování uranu Georges Besse II North v prostoru Tricastin (Drôme a Vaucluse).

Klíčová slova: AREVA, obohacování uranu

Továrna „Sever“ zahájila svou činnost dva roky po továrně „Jih“ v souladu s harmonogramem projektu. Počínaje dubnem 2013 tak odsud mohou začít plynout dodávky prvních tablet obohaceného uranu pro výrobu jaderného paliva v zařízeních společnosti AREVA nebo v továrnách jejích zákazníků.
V roce 2006 zahájila AREVA program na modernizaci svých průmyslových zařízení s cílem zajistit dodávky uranu svým zákazníkům. Tento program umožní AREVĚ využívat obohacovací kapacitu ve výši 7,5 milionu SWU* ročně.
Produkce v Georges Besse II se bude postupně zvyšovat až do roku 2016. S využitím technologie na bázi odstřeďování je její spotřeba elektřiny 50krát nižší než u dříve využívané difuzní technologie.
„Tato investice je významná nejen pro naši skupinu a zákazníky, ale i pro celou oblast. Dvě třetiny práce na továrně Georges Besse II byly vykonány místním průmyslem, jež potvrdil své odhodlání podílet se na včasném dokončení projektu, který podpoří naše působení v regionu po dalších 40 let,“ uvedl Luc Oursel během slavnostního zahájení.

* Separative Work Unit

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (88x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...