Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    To nejlepší z francouzského průmyslu na 120 m2

To nejlepší z francouzského průmyslu na 120 m2

Publikováno: 24.9.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Na Francouzském pavilonu v rámci 56. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně můžete potkat to nejzajímavější z francouzského průmyslu: výrobce jednoúčelových strojů, pružin, kolejnicového vedení nebo plastových dílů pro nejmodernější průmyslová odvětví. Se zástupci všech firem i představiteli Francouzsko-české obchodní komory, pořadatele Francouzského pavilonu, se můžete setkat na francouzském koktejlu v úterý 30. září od 15,30 h.

Klíčová slova: MSV, francouzský průmysl

Francouzský pavilon je nedílnou součástí MSV již 12 let, letos se rozprostírá na 120 m2 výstavní plochy. Strojírenskou část Francouzského pavilonu najdete na stáncích 50 a 55 pavilonu V, plastikářské společnosti oslňují návštěvníky v pavilonu  G1 na stáncích 10 a 11.

Účast na veletrhu umožňuje francouzským podnikům představit zájemcům zejména z řad odborné veřejnosti poslední inovace v oboru, zviditelnit se na českém trhu a navázat obchodní kontakty s potencionálními klienty a dodavateli. Pomocnou ruku v navazování mezinárodních obchodních vztahů firmám podává Francouzsko-česká obchodní komora, která je oficiálním zástupcem veletrhů MSV a Plastex pro Francii, stará se o komunikaci a propagaci Francouzského pavilonu a jeho vystavovatelů a poskytuje vystavovatelům obchodní a technickou podporu pro účast na veletrhu.

Mezi vystavovateli jsou hojně zastoupeni výrobci strojů (Ceri, Labtech, Numalliance, PCI, SFH) a strojírenských komponentů (Califil, Chambrelan, Cyclam atd.). Součástí veletrhu Plastex jsou plastikářské společnosti Altia Jihlava a Process, své služby nabízejí i společnosti Gefco, Sage a samotná Francouzsko-česká obchodní komora.

Michal Macko, obchodní ředitel Francouzsko-české obchodní komory, podtrhl význam oborů, které představují francouzští vystavovatelé: „Nejčastěji obchodovanými komoditami mezi ČR a Francií jsou dopravní prostředky, stroje, strojní zařízení a komponenty. Vzájemná obchodní bilance je ve velkém přebytku ve prospěch ČR, a to v celkové výši 2,56 miliard €. Zatímco objem dovozu z Francie do ČR v roce 2013 činil 3,46 miliard €, český vývoz do Francie ve stejném období představoval 6,02 miliard €.“

  

Graf: Výrobní obory zastoupené na Francouzském pavilonu                                                       Mapa: Regiony Francie zastoupené na Fr. pavilonu

Na letošním Francouzském pavilonu vystavuje celkem 15 společností z pěti regionů Francie. Celkem čtyři společnosti přijely z regionu Rhône-Alpes, nejprogresivnějšího průmyslového regionu Francie, jehož tepajícím středem je město Lyon. Čtyři zástupci představují region Haute Normandie, další regiony Pays de la Loire, Île-de-France a Picardie.

Obchodní ředitel Francouzsko-české obchodní komory Michal Macko dále shrnul kvality francouzské ekonomiky:  „Musíme mít na zřeteli, že Francie je jednou z největších evropských ekonomik a trvale 5. největším investorem v České republice. Na francouzský trh zamířilo v loňském roce 4,8 % českého exportu a je tak čtvrtým nejvýznamnějším odbytištěm pro českou ekonomiku. Potenciál tamního trhu zatím nebyl plně doceněn, je to trh blízký jak geograficky, tak kulturně a Francouzský pavilon je pro české firmy jedinečnou příležitostí jak navázat kontakty se špičkou francouzského strojírenství a plastikářství.“

Francouzsko-česká obchodní komora byla založena v roce 1996 a v současnosti má 283 členských společností, mezi nimiž najdeme 57 % francouzských, 32 % českých a 11 % mezinárodních firem z mnoha oborů. FČOK je platformou pro rozvoj francouzsko-české komunity, obchodních a kulturních vztahů obou zemí a zároveň podporovatelem myšlenky jednotné Evropy. Obchodní oddělení FČOK poskytuje poradenství a širokou paletu služeb českým a francouzským firmám, které chtějí začít podnikat na novém trhu.

Více informací na www.pavillon-france.eu 

Seznam vystavovatelů na Francouzském pavilonu 2014

ALTIA JIHLAVA

Výroba technických plastových dílů vstřikováním, obstřik kovových zálisků, kompletace plastových a kovových dílů, svařování plastů.

APLIFIL

Výroba produktů z kovových drátů (chrom nebo nerez) pro potravinářský průmysl, v malých, středních a velkých sériích. Člen skupiny Califil.

CERI

Specialista v oblasti vývoje a výroby jednoúčelových obráběcích strojů a obráběcích center.

CALISTE MARQUIS

Vývoj a výroba dílů z kovových drátů pro automobilový průmysl, elektroniku a domácí spotřebiče. Člen skupiny Califil.

CYCLAM

Výroba mechanických těsnících prvků pro vodní čerpadla v automobilech a pro průmyslové aplikace (čerpadla, točivé stroje).

GEFCO

Přepravní a logistická firma s celosvětovým pokrytím, 60letou tradicí. Komplexní řešení přepravních a logistických služeb díky 600 linkám.

CHAMBRELAN

Průmyslové teleskopické kuličkové lišty a lineární kolejnicová vedení.

LABTECH

Vakuová technika, detekce netěsností, materiálové testování.

LACHANT SPRING CZ

Návrh a výroba vinutých přesných pružin z drátů kruhových i nekruhových průřezů.

LOIRE INDUSTRIE

Volná kovárna, válcování kruhů, tepelné zpracování a obrábění dílů od 1 do 3500 kg z ocelových slitin, konstrukčních ocelí, nerezu, hliníku, titanu a speciálních slitin.

NUMALLIANCE

Vývoj, výroba a prodej CNC strojů k ohýbání drátů, trubek a kovových pásů.

PCI

Vývoj obráběcích strojů určených pro obrábění velkých sérií v automobilovém průmyslu (obráběcí centra, výrobní linky).

PROCESS

Výroba pohledových a technických dílů z termoplastů, návrh a výroba nástrojů.

SAGE

Sage ERP X3 je flexibilní ERP řešení přispívající k růstu vašeho podniku.

SFH

Stroje na recyklaci třísek z obrábění a zpětné získávání řezných kapalin.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (65x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (53x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...