Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Předsedou představenstva ČEPS, a.s., je Jan Kalina

Předsedou představenstva ČEPS, a.s., je Jan Kalina

Publikováno: 1.4.2016, Aktualizováno: 2.4.2016 13:33
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Představenstvo společnosti ČEPS zvolilo na svém mimořádném zasedání jednomyslně nového předsedu. Stal se jím Ing. Jan Kalina.

Absolvent Západočeské univerzity v Plzni, Fakulty elektrotechnické, oboru Elektroenergetika, je členem představenstva ČEPS, a.s., od září loňského roku. Předtím působil v představenstvu a také jako obchodní ředitel společnosti Severočeské doly a.s. V letech 2007 až 2012 byl jednatelem a generálním ředitelem ČEZ Správa majetku, s.r.o. V ČEZ, a. s., zastával různé pozice v nákupních útvarech společnosti.

„Vnímám, že přebírám fungující společnost, jejíž bezproblémový chod má zásadní vliv na ekonomiku celé země. Provozovatel přenosové soustavy stojí nyní před zásadními proměnami energetického trhu. Věřím však, že zvýšené nároky bez problémů zvládneme,“ říká nově zvolený předseda představenstva Jan Kalina.

ČEPS, a.s.:

Akciová společnost ČEPS působí na území České republiky jako výhradní provozovatel přenosové soustavy (elektrická vedení 400 kV a 220 kV) na základě licence na přenos elektřiny, udělené Energetickým regulačním úřadem podle energetického zákona. Udržuje, obnovuje a rozvíjí 41 rozvoden se 71 transformátory převádějícími elektrickou energii z přenosové do distribuční soustavy a trasy vedení s napěťovou hladinou 400 kV o délce 3617 km a 220 kV o délce 1909 km. V rámci elektrizační soustavy České republiky poskytuje ČEPS, a.s., přenosové služby a služby spojené se zajištěním rovnováhy mezi výrobou a spotřebou elektrické energie v reálném čase (systémové služby). Společnost ČEPS je začleněna do evropských struktur. Zajišťuje přeshraniční přenosy pro export, import a tranzit elektrické energie. ČEPS, a.s., se také dlouhodobě aktivně podílí na formování liberalizovaného trhu s elektřinou v ČR i v Evropě. Více informací naleznete na www.ceps.cz.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (69x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...