Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Teplárenská se dohodla na pokračování dodávek tepla do Orlové i Bohumína

Teplárenská se dohodla na pokračování dodávek tepla do Orlové i Bohumína

Publikováno: 2.2.2017
Rubrika: Teplárenství

Společnost ČEZ Teplárenská bude i nadále dodávat teplo z Elektrárny Dětmarovice do Orlové a Bohumína. S akciovou společností Služby města Orlová (SMO), která zajišťuje dodávku pro domácnosti, firmy i instituce v Orlové, uzavřela ČEZ Teplárenská smlouvu do roku 2020, ještě o deset let déle bude platit smlouva s firmou BM servis, která je centrálním dodavatelem tepla v Bohumíně.

Smlouvy garantují obyvatelům obou měst ceny srovnatelné s konkurencí v regionu. „Důležité pro nás i pro odběratele je, že jde o dlouhodobé kontrakty, což nám umožní plánovat na několik let dopředu a lidem to přinese jistotu stabilních dodávek tepla i teplé vody za férové ceny,“ upřesnil obchodní ředitel společnosti ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

Dohodu přivítali také zástupci radnic. „Jsem rád, že se společnost ČEZ Teplárenská dohodla s SMO na další spolupráci, která je v horizontu do roku 2020. Jednání nebyla vždy jednoduchá, ale obě společnosti došly ke konkrétnímu a rozumnému cíli, který je přínosem pro občany Orlové i samotnou ČEZ Teplárenskou,“ řekl starosta Orlové Tomáš Kuča.

V Bohumíně a Orlové zásobuje společnost ČEZ Teplárenská teplem a teplou vodou přes 13 500 bytů, další stovky městských i družstevních bytů zejména v Bohumíně jsou připraveny k napojení na centralizované zásobování teplem v příštích letech.

Centrální dodávka tepla je výhodná nejen pro samotné odběratele, ale pro celý region často postihovaný inverzemi. Výroba tepla probíhá v Elektrárně Dětmarovice, která splňuje ty nejpřísnější ekologické normy. Poslední významnou modernizací prošla elektrárna v roce 2015, kdy investovala přes 400 milionů korun do snížení exhalací oxidů dusíku o dalších 50 procent.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (41x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (34x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...
Možnosti udržení malých teplárenských soustav (33x)
Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje...