Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Tažírna oceli plánuje do tří let zvýšit kapacitu výroby o 20 procent

Tažírna oceli plánuje do tří let zvýšit kapacitu výroby o 20 procent

Publikováno: 9.10.2017
Rubrika: Firemní zpravodajství

Výstavbu nové haly, technologií i a rozšíření stávající kapacity výroby o 17 tisíc tun plánuje provoz Tažírna oceli Třineckých železáren ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Důvodem je rostoucí poptávka po tažené oceli, která nachází uplatnění především v automobilovém průmyslu, ale také ve strojírenství, výrobě šroubů, nábytku a závitových tyčí.

Produkce za rok 2016 dosáhla rekordních 87 000 tun tažených tyčí a to ve třísměnném provozu za účasti 230 zaměstnanců. Jejich počet se po rozšíření výrazně navýší. Moderních tažné linky zpracovávají kvalitní válcovaný materiál a ze svitků a tyčí vyrábí finální výrobek – taženou tyč v délkách od 3 do 7 metrů. „Většina naší produkce končí na evropských trzích v segmentu automobilového průmyslu a strojírenství,“ vysvětluje vedoucí provozu Petr Lapčík.

Než se tak stane, projde válcovaný materiál v podobě svitku nebo tyče otryskáním, tažením, dělením, rovnáním a závěrečnou kontrolou na povrchové vady. Po kontrole jsou tažené tyče zabaleny dle požadavků zákazníka a expedovány kamionovou dopravou na místo určení. Kapacitně však už nyní firmě nestačí současné prostory.

„Disponujeme volnou kapacitou tažení v objemu přibližně 20 % současné produkce. Proto připravujeme technologické řešení nejen k jejímu využití, ale také k prodloužení výrobkového řetězce zavedením návazných technologií loupání a broušení, včetně kompletně nového systému skladování plně automatizovaným regálovým zakladačem. To nám umožní nejen více vyrobit a uskladnit, ale také rychleji a více vyexpedovat,“ vysvětluje vedoucí provozu Petr Lapčík.

Díky regálovým zakladačům se navýší skladovací kapacita, zrychlí odbavení kamionů a ušetří potřebný prostor pro další návazné technologie, které zákazníci požadují.

Už nyní firma připravuje projekt stavby nové haly v místě stávající panelárny, kde místo stávajících objektů vyroste nová výrobní hala, ve které budou rozmístěny nové technologie navazující na technologii tažení. Na ploše cca 4 000 m² budou instalovány loupací linka, brousící linka, linka na kontrolu povrchových vad metodou vířivých proudů a nová dělící linka. Veškerá produkce bude zabalena na automatické balicí lince a uskladněna systémem automatického regálového zakladače.

Celá investice by měla být hotova v průběhu 1. čtvrtletí 2020 a dosáhne hodnoty 600 milionů korun. Počet zaměstnanců by se měl po dokončení celého projektu zvýšit ze současných 230 na 300.

Třinecké železárny v současné době vyrábí nejvíce oceli v České republice, a to více než 2,5 milionu tun. Investiční program Třineckých železáren dlouhodobě směřuje k dalšímu zvyšování přidané hodnoty výrobků a také do rozšiřování portfolia. Finalizační procesy zvyšují přidanou hodnotu všech produktů, jejichž uplatnění na trhu roste. A to zejména v automobilovém a strojírenském průmyslu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Fotogalerie
Tažírna oceli - tažná linka

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (61x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
„Nejmodernějších filtrační média s PTFE membránou redukují koncentrace TZL až na 1 mg/m3 na výstupu z filtru,“„Nejmodernějších filtrační média s PTFE membránou redukují koncentrace TZL až na 1 mg/m3 na výstupu z filtru,“ (37x)
uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Roman Poslušný, MBA, generální ředitel a jednatel Ecotex s.r.o. - vedou...