Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Svařence jako alternativa výkovků a odlitků

Svařence jako alternativa výkovků a odlitků

Publikováno: 16.12.2009, Aktualizováno: 12.7.2022 13:33
Rubrika: Technologie, materiály, Energetické strojírenství

Výroba výkovků a odlitků s sebou přináší v některých případech celou řadu problémů a potíží. Patří mezi ně především doba výroby, cena, velký výskyt vad a někdy i problémy s dodržením požadovaných mechanických hodnot. Použití svařenců se v těchto případech jeví jako alternativní řešení mírnící nebo zcela odstraňující tyto problémy. V příspěvku jsou uvedeny některé realizované případy alternativního vyřešení náhrady odlitku a výkovku.

Celý článek v náhledovém formátu PDF najdete ZDE.

Weldment as an alternative of forgings and casts
Production of forgings and casts is in some cases connected with the range of problems and difficulties. These are mainly production time, price, high occurrence of faults and sometimes problems with keeping with required mechanical values. Using weldments in such cases appears to be the alternative solution reducing or even completely eliminating these problems. The article contains some real cases of alternative solution of substitution of forgings and casts.

Сварные детали конструкций в качестве альтернативы поковки и отливки
Производство поковок и отливок приносит в некоторых случаях целый ряд проблем и трудностей. Прежде всего, это время производства, цена, большое количество дефектов, а иногда и проблемы с соблюдением требуемых механических значений. Применение сварных деталей у конструкций в некоторых случаях является альтернативным решением, устраняющим эти проблемы или делающим их более умеренными. В статье приведены примеры некоторых осуществленных альтернативных решений по замене отливок и поковок.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (51x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...