Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Společnost NOEN doplnila vrcholný management dalšími odborníky

Společnost NOEN doplnila vrcholný management dalšími odborníky

Publikováno: 12.2.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Neustálý růst, rozšiřování a s tím spojená potřeba nastavit jasné procesy ke zlepšení a zjednodušení chodu firmy vedla významnou českou inženýrskou akciovou společnost NOEN k doplnění stávajícího managementu o nové odborníky. Vrcholný management je nyní sedmičlenný v čele s generálním ředitelem. Tím se stal již v létě loňského roku Otakar Wolf.

"Vzhledem ke skutečnosti, že společnost NOEN a.s. vstoupila v minulém roce razantně do zahraničí a společně se svými dceřinými společnostmi vstupuje nově také do dalších technologií na českém i zahraničním trhu, bylo nutné přikročit k vyšší profesionalizaci celé skupiny a především personálnímu složení managementu. Proto se majitelé rozhodli přejít v rámci německého modelu řízení do dozorčí rady a přenechat své manažerské posty v představenstvu a ve vedení společnosti zkušenému profesionálnímu managementu,” uvedl předseda dozorčí rady společnosti NOEN a.s. Jaroslav Veverka.

Vrcholný management společnosti NOEN a.s. tvoří předseda představenstva a generální ředitel Otakar Wolf, místopředseda představenstva pověřený řízením nákupu a tuzemského obchodu Radek Rosa, technický ředitel Jakub Krása, ředitel realizace Vladimír Jaroš, marketingová ředitelka Kateřina Rosová. Novým členem představenstva, který je též pověřený řízením zahraničního obchodu, se stal Josef Hejsek. Nová je ve vrcholném managementu také finanční ředitelka Ludmila Kameníčková.

Novou pozicí je také technický ředitel, byť Jakub Krása už několik let ve společnosti NOEN a.s. působí. Vzhledem k tomu, že čtyři pracoviště - Chrudim, Uničov, Bílina a Praha - fungovaly někdy až příliš separovaně, ale bylo třeba spojit síly. Zrušila se místa ředitelů projekcí každého pracoviště, vznikl post technického ředitele a každé pracoviště má svého vedoucího projekce.

Krátké profily členů vrcholného managementu společnosti NOEN a.s.:

 

předseda představenstva a generální ředitel Ing. Otakar Wolf MBA (54 let) - byl pět let místopředsedou představenstva a finančním ředitelem společnosti COM PLUS CZ a.s., která působí na trhu telekomunikačních a informačních technologií. V minulosti pracoval například i jako finanční ředitel ve společnosti CHEMOPETROL Litvínov (petrochemický průmysl) nebo generální ředitel společnosti Kabelovna Děčín (výroba kabelů). Od pracovních povinností rád relaxuje při golfu, k jeho koníčkům patří také kynologie.

 

místopředseda představenstva pověřený řízením nákupu a tuzemského obchodu Ing. Rosa Radek (32 let) - vystudoval Vysokou školu finanční a správní směr Ekonomika a management obor řízení podniku a podnikové finance. Od roku 2007 do roku 2012 pracoval ve společnosti NOEN na pozici obchodního manažera a do roku 2014 na pozici obchodního ředitele, současně je člen představenstva společností Elektroprim-Koutník a.s., SEA a.s. a NOEN EXPORT a.s.. K jeho zálibám se řadí horská cyklistika, lyžování, adrenalinové sporty a rychlá auta. 

 

člen představenstva pověřený řízením zahraničního obchodu Ing. Josef Hejsek (60 let) - působil jako ředitel pro obchod a realizaci dodávek energetických a průmyslových elektráren a kotelen na trzích západní a střední Evropy - ve společnostech ČEZ, První brněnská strojírna, ABB, Alstom a Austrian Energy and Environment. Má rád mototuristiku, lyžování a golf.

 

technický ředitel Ing. Jakub Krása, PhD. (40 let) - vystudoval Technickou univerzitu v Liberci, obor konstrukce kolových dopravních a manipulačních strojů, a Vysokou školu báňskou, obor strojní inženýrství - dynamika pásových dopravníků. Pracoval ve společnosti Prodeco jako projektant a pak jako vedoucí vývoje, do společnosti NOEN a.s. přišel v roce 2010 a zastával pozici vedoucího projekce pracovišť v Praze a Bílině. Jeho koníčky jsou rodina, zahrada, programování a golf.

 

ředitel realizace Ing. Vladimír Jaroš MBA (46 let) - svou pracovní kariéru začal v nadnárodní poradenské firmě Deloitte v České republice a v Kanadě, dále pracoval většinou na pozicích finančního a generálního ředitele ve firmách zahrnujících mimo jiné Aero Vodochody, a.s. a Hydro ČR (Norsk Hydro). Jeho specializací je vedení firem ve složitých situacích po akvizičních nebo restrukturalizačních krocích. V současné době je též předsedou představenstva Annonce, a.s., členem dozorčí rady NOEN EXPORT, a.s. a předsedou dozorčí rady AVIA, a.s. Se skupinou NOEN spolupracuje téměř čtyři roky.

 

marketingová ředitelka MgA. Kateřina Rosová (31 let) – vystudovala Hudební akademii múzických umění, obor choreografie a režie. Od roku 2007 pracovala ve společnosti NOEN, a.s. jako marketingová manažerka a od roku 2009 zastává post ředitelky marketingu. Mezi její záliby patří především sport, vaření a pečení.

 

finanční ředitelka Ing. Ludmila Kameníčková (55 let) - během svého třicetiletého působení ve skupině Unipetrol zastávala řadu pozicí včetně technologa zpracování ropy, analytika chemie, treasury (specialista metodik hotovostních operací), zajišťovala a později řídila též oblasti řízení peněžních toků, CAS i IFRS účetnictví, české daňové agendy, pojištění, řízení kreditních rizik a rovněž controllingových a plánovacích činností. Naposledy byla ředitelkou úseku ekonomiky a plánování ve společnosti Unipetrol RPA, kde řídila širokou oblast analýzy ekonomických, výrobních, obchodních a administrativních procesů s cílem optimalizace efektivnosti procesů a dosažení vyšší hodnoty společnosti. Má skvělý přehled o české legislativě ve zmíněných oblastech a hluboké znalosti v oblasti smluvní dokumentace. Má ráda cestování a golf.

NOEN a.s. působí na českém i zahraničním trhu již přes patnáct let. NOEN a.s. je česká firma s vlastním vývojem a odbornou znalostí pro vývoj a dodání na klíč technologického zařízení pro kontinuální povrchovou těžbu a dálkovou pásovou dopravu velkých objemů sypkých materiálů. Akciová společnost NOEN zaměstnává tým více než 100 vysoce odborných pracovníků, projektantů a konstruktérů s dlouholetou praxí. Během svého působení se NOEN a.s. stala hlavním partnerem Severočeských dolů, a.s. Mezi další významné společnosti, se kterými spolupracuje, patří ČEZ, a.s., Mostecká uhelná společnost a.s., Sokolovská uhelná a.s. a ŠKODA PRAHA Invest s r.o.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (67x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (41x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...