Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Společnost ALVEL letos očekává významný nárůst tržeb

Společnost ALVEL letos očekává významný nárůst tržeb

Publikováno: 27.3.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Společný česko-ruský podnik ALVEL, který působí již přes rok na českém trhu, očekává v letošním roce nárůst tržeb o 250%. Oznámilo to představenstvo společnosti, které projednalo auditované výsledky hospodaření za rok 2012.

ALVEL splnil v roce 2012 všechny plánované ekonomické ukazatele. Letos očekává významné posílení nejaderné produkce a jejího podílu na tržbách, který by se měl zvednout z 34 na 64 procent především díky projektům v oblasti transferu technologií (dodávky technologického zařízení a strojů) a prodeje nejaderné produkce závodů skupiny TVEL.
V dubnu minulého roku společnost ALVEL, a.s., podepsala sedmiletou smlouvu s ruskou organizací VNIINM (Všeruský vědecko-výzkumný ústav pro neorganické materiály) a s českými subdodavateli (např. ÚJP Praha, ÚJV Řež) na experimentální a analytické studie. Celková hodnota kontraktu přesahuje 10 milionů amerických dolarů. Plnění smlouvy probíhá v souladu se schváleným harmonogramem.
Mezi perspektivní projekty společnosti ALVEL patří rovněž další rozvoj spolupráce s ČEZ, a.s., rozšíření nabídky produktů a služeb v oblasti palivového cyklu jaderných elektráren, které mají vliv na zlepšení bezpečnosti, ekonomiky provozu a koeficient využitelnosti bloků. V průběhu několika příštích měsíců se očekává rozšíření portfolia zakázek a do budoucna i teritoriální expanze (Slovensko, Maďarsko, Bulharsko).
Na začátek dubna se plánuje otevřít pobočka ALVEL, a.s., v Moskvě. To umožní lepší prosazení společnosti na ruském trhu a přímé zapojení ruských specialistů do projektů společnosti.

Box:
Společný podnik ALVEL, a.s. vznikl v prosinci 2011 a jeho zakladateli jsou česká ALTA Invest, a.s., a ruská palivová společnost Rosatomu TVEL. Česká strana vlastní 50% plus 1 akcii základního jmění, zbytek akcií drží ruští investoři.

ALTA Invest / Skupina ALTA je jednou z nejvýznamnějších českých výrobně-engineeringových společností v oblasti strojírenství. Působí především v teritoriu střední a východní Evropy, v Rusku, na Ukrajině a v Bělorusku. V současnosti se její působení rozšiřuje také do dalších zemí. Od roku 1991 se specializuje zejména na dodávky technologického zařízení pro strojírenství, těžební průmysl, průmysl stavebních hmot, hutnictví a energetiku.
ALTA jako generální dodavatel technologických celků nabízí a poskytuje širokou škálu obchodních, projekčních, engineeringových a finančních služeb. Díky majetkové akvizici společností TOS KUŘIM - OS, a.s., ČKD BLANSKO-OS, a.s., ŠKODA MACHINE TOOL a.s. a SE-MI Technology, a.s., disponuje významnou výrobní a projekční základnou v oblasti obráběcích strojů a zařízení pro hlubinnou i povrchovou těžbu.
Se společností TVEL spolupracuje v oblasti palivového cyklu jaderných reaktorů a dodávek paliva od roku 1993.V roce 2011 vznikl nový společný podnik ALVEL, a.s. Akciová společnost ALVEL navazuje na dlouholetou česko-ruskou spolupráci společností ALTA, a.s. a TVEL v oblasti jaderné energetiky.

TVEL - palivová společnost koncernu ROSATOM patří do vertikálně integrované struktury ruského jaderného průmyslu. Společnost TVEL sdružuje výrobní a vědecká aktiva ve vztahu k výrobě paliva, procesu konverze a obohacení paliva, a též podniky na výrobu plynových centrifug a zařízení k nim. Společnost TVEL byla vytvořena s cílem dosažení optimální struktury řízení podniků počáteční fáze palivového cyklu a pro zvýšení efektivity práce a konkurenceschopnosti na světových trzích.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (57x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (52x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
Finská energetická společnost Fennovoima přizvala Rosatom k přímým jednáním o dodávce reaktoru AES-2006 (39x)
Vedení finské společnosti Fennovoima se rozhodlo přizvat ruskou státní korporaci Rosatom k přímým jednáním o dodávce rea...