Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Specifika rozvaděčů pro elektrárnu v Tušimicích

Specifika rozvaděčů pro elektrárnu v Tušimicích

Publikováno: 17.1.2010
Rubrika: Technologie, materiály, Klasické

Konstrukce rozvaděčů firmy Spálovský, a.s., pro komplexní obnovu Elektrárny Tušimice II vychází z posledních vývojových trendů s osvědčenou vazbou na použitá a odzkoušená technická řešení. Rozvaděče jsou navrženy v klasickém provedení jako typově zkoušené, uložené v oceloplechových skříních Rittal na podstavcích. Samozřejmostí u provedení  typového označení 2500A se stává použití sběrnicového systému (Rittal – X profil), který usnadňuje připojení ze všech čtyř stran.

Jak nás informoval RNDr. Jaroslav Vrzal, obchodní ředitel Spálovský, a.s., přístrojovou náplň tvoří komponenty Siemens a OEZ Letohrad. Zejména se jedná o kompaktní jističe Modeion, vzduchové jističe Sentron a osvědčené modulové jističe řady LSN. Univerzální inteligentní motorovou ochranu tvoří přístroje typu Simcode s řídicí funkcí a s komunikací po datové sběrnici ProfiBus-DP.

Konstrukce rozvaděčů vychází z posledních vývojových trendů

Také celková koncepce sestav rozvaděčů navazuje na osvědčená schémata připojení přívodních polí k transformátorům přes pružné spojky a jejich osazení přetlakovými klapkami. V rámci projektu se osvědčila spolupráce se Siemens Engineering a.s., kde jsou v rámci dodavatelského modelu, zvoleného Siemens s.r.o. divizí Energetika, laděny kapacitní schopnosti a možnosti jednotlivých výrobních jednotek. "Tento přístup je určitou inovační formou v realizaci velkých a časově náročných projektů a vyžaduje vysoký stupeň odbornosti a komunikativních schopností na všech stupních řízení výroby," uvedl J. Vrzal.
Spálovský, a.s., je předním výrobcem rozvaděčů nízkého napětí. Do uvedeného investičního projektu je zapojen subdodavatelským vztahem s firmou Siemens s.r.o. divizí Energetika, a to od roku 2007. Společnost Spálovský je součástí holdingu AŽD Praha s.r.o., která je jeho mateřskou společností. Firma je připravena nabídnout české energetice své odborné kapacity a schopnosti i v budoucnosti a hodlá se stát jedním z rozhodujících výrobců nízkonapěťových rozvaděčů v ČR v oborech energetiky, teplárenství a dopravní infrastruktury.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (42x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...