Nacházíte se:  Úvod    Vzdělávání    Současné problémy technického vysokého školství

Současné problémy technického vysokého školství

Publikováno: 9.2.2010
Rubrika: Vzdělávání

V současnosti je v ČR 26 veřejných vysokých škol (z toho lze 7 pokládat za ryze technické), 37 soukromých a 2 vojenské vysoké školy. Očekávaný počet studentů 350 000. Česká republika akceptuje: Bolognský proces, připravuje reformy terciálního vzdělání, byla schválena reforma výzkumu, vývoje a inovací, byla schválena Národní politika výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2009 – 2015, „bojuje“ se o rozpočet pro rok 2010 s výhledem na roky 2011 a 2012. Česká republika stejně jako ostatní státy prochází ekonomickou krizí. Pro východisko z krize je však v oblasti vzdělávání zapotřebí podporovat studijní obory, které nás mají v budoucnu živit – technické a přírodní vědy. Celý příspěvek Petra Zuny z ČVUT v Praze (Fakulta strojní, Inženýrská akademie ČR), který byl prezentován na 4. konferenci Zvyšování životnosti komponent energetických zařízení v elektrárnách 13 až 15. října 2009 v Srní je ke stažení ve formátu PDF.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

IV. ročník konference STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2010 (31x)
Národní strojírenský klastr, o. s., ve spolupráci s generálním partnerem konference, společností VÍTKOVICE HOLDING, a.s....
Mladí studenti budou maturovat v Jaderné elektrárně DukovanyMladí studenti budou maturovat v Jaderné elektrárně Dukovany (15x)
Ve dnech 9. až 11. června 2010 proběhne na elektrárně odborná stáž pro středoškoláky z krajů Vysočina a Jihomoravsk...
Podpora technického vzdělávání - nutné podmínky pro zachování energetiky, jako strategického oboru hospodářství České republiky (14x)
V úterý, 15. června 2010, uspořádala 1. místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková - 1. místopředsedkyně Senátu Parla...