Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Siemens dodá turbíny do Thajska, část bude dělat v Brně

Siemens dodá turbíny do Thajska, část bude dělat v Brně

Publikováno: 18.11.2013, Aktualizováno: 5.2.2014 15:28
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Brno 12. listopadu (ČTK) - Strojírenský koncern Siemens dodá za více než osm miliard korun 20 spalovacích a pět parních turbín do Thajska. Parní turbíny vyrobí v brněnském závodě, spalovací ve Švédsku. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Objem prací pro brněnský závod činí stovky milionů korun. Součástí celkové ceny zakázky je i instalace a spuštění zařízení v Thajsku. 

Klíčová slova: Siemens, parní turbína, spalovací turbína

Turbíny budou vyrábět tepelnou a elektrickou energii v několika kombinovaných cyklech po celém Thajsku. Zákazníkem Siemensu jsou nezávislí výrobci energie Amata B. Grimm Power Limited (ABP) a SSUT Co. Ltd. & PPTC Co. Ltd. 
Zakázka je součástí třetí fáze thajského vládního programu na podporu malých výrobců energie. Podmínkou čerpání podpůrného programu je, že výrobce bude alespoň pět procent tepelné energie bude dodávat průmyslovým zákazníkům ve formě páry nebo horké vody. Elektrárna díky tomu plní částečně i roli teplárny, což zvyšuje celkové využití paliva. 
Siemens má v ČR několik závodů. Kromě Brna také v Drásově na Brněnsku, Mohelnici nebo Trutnově. V Brně Siemens vyrábí turbíny různých velikostí podle konkrétních potřeb zákazníků, v závodě pracuje aktuálně asi 750 lidí.  
Siemens podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 370.000 lidí, v České republice má asi 10.500 pracovníků. V tuzemsku patří mezi největší elektrotechnické podniky i největší exportéry.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (73x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (48x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
Svařování komponent jaderných elektráren (46x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...