Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Servopohony armatur s vyšší bezpečností provozu

Servopohony armatur s vyšší bezpečností provozu

K nejvýznamnějším projektům poslední doby patří pro společnosti AUMA Riester GmbH & Co. KG Müllheim dodávky elektrických servopohonů pro dostavbu 3. a 4. bloku jaderné elektrárny Mochovce (EMO). Primární a především sekundární zóna těchto dvou bloků je a bude i dále z velké části osazena právě servopohony značky této firmy, kterou v České republice obchodně zastupuje společnost AUMA Servopohony spol. s r.o. (AUMA CZ). Autor v článku popisuje podmínky dodávky a zejména nezbytnost dokvalifikace, která přinese vyšší bezpečnost provozu.

Klíčová slova: servopohony, armatury, Mochovce, jaderná energetika

Celý článek (autoři: Matěj Novotný, vedoucí obchodního úseku, Ing. Jiří Koděra, jednatel, AUMA Servopohony spol. s r.o..) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Servo drives of valves with a higher operational safety level
The most important recent project is for AUMA Riester GmbH & Co. KG Müllheim supply electric servo drives for completion of the 3rd and the 4th units of Mochovce nuclear power plant (hereinafter referred to as JEMO). The primary and secondary zone of these two units is and will be, in a major scope, equipped with servo drives from this company, which in the Czech Republic is commercially represented by AUMA Servopohony spol. s r.o. AUMA CZ). In the article the author describes the delivery terms necessary for completing the qualification for a higher operational safety level.

Сервоприводы арматур с более высокой безопасностью эксплуатации
К одним из самых значительных проектов последнего времени относятся для фирмы AUMA Riester GmbH & Co. KG Mullheim поставки электрических сервоприводов для достройки 3 и 4 блоков Атомной Электростанции Моховце (JEMO). Первичный и, прежде всего, вторичный контуры этих двух блоков будут и в дальнейшем, в большей части, оборудованы сервоприводами именно этой фирмы, которую в Чешской Республике представляет фирма AUMA Servopohony spol. s r.o. (AUMA CZ). Автор статьи рассказывает об условиях поставок, и особенно отмечает необходимость наладки оборудования на месте. Такая наладка обеспечит безопасность эксплуатации.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (68x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (48x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...