Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Sdružení WiN Czech a WiN Korea podepsaly memorandum o porozumění

Sdružení WiN Czech a WiN Korea podepsaly memorandum o porozumění

Publikováno: 26.6.2019
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné

Zástupkyně sdružení Women in Nuclear Czech (WiN Czech) a Women in Nuclear Korea (WiN Korea) v pátek 21. června podepsaly memorandum o porozumění zaměřené na budoucí spolupráci obou organizací. Na základě memoranda budou vzájemně spolupracovat v oblasti jaderných informačních aktivit.

Memorandum podepsaly předsedkyně obou sdružení – Larisa Dubská za WiN Czech a Young-mi Nam za WiN Korea. Po slavnostním podpisu následoval seminář.

Byly jsme potěšeny, když nám korejské „ženy v jádře“ nabídly spolupráci. Můžeme tak čerpat z dlouholetých zkušeností WiN Korea, která má vynikající zázemí a jaderné znalosti v Jižní Koreji. Toto memorandum o porozumění považuji za velmi smysluplné, protože může být výchozím bodem pro aktivní spolupráci žen v jaderném sektoru v obou zemích,” řekla Larisa Dubská, předsedkyně WiN Czech.

Bylo nám ctí podepsat memorandum o porozumění se sdružením WiN Czech. Organizace WiN Korea byla založena v roce 2000 a má 20 let zkušeností v oblasti jaderných informačních aktivit. Doufáme, že se nám v budoucnu podaří pomoci rozvíjet sdružení WiN Czech a také se od něj něčemu přiučit,“ řekla Young-mi Nam, předsedkyně WiN Korea.

V rámci memoranda budou obě organizace sdílet své technologie a lidské zdroje, vyměňovat si informace a organizovat technické workshopy a semináře. Společným cílem je především posílení spolupráce mezi oběma zeměmi.

WiN Czech a WiN Korea jsou neziskové organizace, v nichž pracují expertky z oblastí jaderné energetiky, medicíny a zdravotnictví. Obě sdružení spadají pod nadnárodní skupinu Women in Nucelar (WiN Global) – globální sítě s více než 35 000 členkami ze 120 zemí a mezinárodních organizací.

O partnerství mezi Českou republikou a Jižní Koreou

Česká republika je významným strategickým partnerem Jižní Koreje v oblasti průmyslu, obchodu, výzkumu a vývoje. Státní společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) také usiluje o účast na projektu výstavby jaderných elektráren v České republice.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Sdružení WiN Czech a WiN Korea podepsaly memorandum o porozuměníSdružení WiN Czech a WiN Korea podepsaly memorandum o porozumění

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (66x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (61x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (42x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...