Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Sázka na dovoz kvalitních čínských laserových strojů do Evropy se vyplatila & Rok 2016 pohledem společnosti 4ISP

Sázka na dovoz kvalitních čínských laserových strojů do Evropy se vyplatila & Rok 2016 pohledem společnosti 4ISP

Publikováno: 20.12.2016
Rubrika: Energetické strojírenství

Vyspělá čínská kultura, moderní stavby a technologie na každém kroku překvapuje každého neznalého Evropana. Ten pak, alespoň pro kouzlo fotografie, hledá specifické záběry náklaďáků přeplněných zbožím či motorky s pěti pasažéry. Tato kultura však patří spíše do střední nežli východní Asie. Východ Asie, to jsou rychlovlaky, hi-tech stavby, nekonečné dopravní stavby a lidé hrdí na svůj původ, město, práci i rodinu. Výhradní distributor vláknových řezacích laserů HSG pro Českou a Slovenskou republiku firma 4ISP s.r.o. na trhu působí od roku 2010, a díky obchodování s Čínou slaví nemalé obchodní úspěchy. 

Vysoce kvalitní lasery využívající zdroje Raycus, Rofin, nLight a iPG se staly žádaným zbožím. A to těmi nejmenšími počínaje, až po ty nejvýkonnější stroje s mimořádnou přesností a rychlostí řezu konče. Po několika letech spolupráce s českými, slovenskými a německými zákazníky vstoupila česko-německá firma 4ISP v roce 2016 na rakouský, polský, litevský, lotyšský a estonský trh. V roce 2017 budou tyto nové trhy klíčovým rozvojovým potenciálem firmy a přípravou na otevření celoevropského centra EURAZIO. Rok 2016 je rokem velkého růstu, rozšíření zákaznického portfolia a stavění základů pro celoevropské centrum prodeje CNC strojů EURAZIO. Při dosažení předpokládaného obratu v listopadu a prosinci tohoto roku, tedy nejdůležitějších měsících roku, bude nárůst prodeje až o sto třicet procent. Zákazníky 4ISP nejsou přitom pouze velké strojírenské podniky. Lasery dovážené firmou 4ISP například značí příbory pro Lufthansu, řežou postelové matrace či je lze najít u výrobců doplňků pro Auto Škoda a Hyundai.

„Prodeje a narůstající zájem zákazníků v tomto roce nás nesmírně těší. Za prvních 10 měsíců bylo prodáno 65 strojů v celkové hodnotě 42 milionů korun. Předpokládané objednávky do konce roku jsou 25 strojů v hodnotě cca 25milionů korun. Na konci října je celkový obrat firmy 60milionů korun. Ve srovnání s celým rokem 2015, při tržbách 37milionů, se tedy jedná minimálně o 62 % nárůst,“ uvádí Petr Tůma, jednatel velkoobchodu CNC a CCTV, strojů na zakázku. „Pokud bude tento trend setrvalý v měsících listopad a prosinec, nejdůležitějších pro tento segment trhu, pak lze očekávat až 130 % nárůst. Čísla jsou to velice pěkná, důležité je ale rovněž to, že vedle kontinuálně narůstajícího obchodu je naší prioritou rovněž klientsky orientovaný servis. To pro nás znamená, že nám zákazník věří a spoléhá na nadstandardní servis, spočívající v komplexní péči o konkrétního zákazníka, tedy od výběru vhodného technického řešení, přes zajištění financování, dopravu stroje a montáž přímo ve výrobě, připojení sítí a technických plynů, zaškolení obsluhy až po podpis předávacího protokolu. Díky svým showroomům dává 4ISP každému, kdo má zájem, možnost stroje 

 

před zakoupením vyzkoušet. Zákaznický servis poskytuje také po nákupu, zápůjčkami strojů, záručním i pozáručním servisem a širokou škálou skladových dílů,“ dodává Petr Tůma.

„Naše stroje značí příbory pro Lufthansu, řežou postelové matrace či je najdete u výrobců doplňků pro škodovky a Hyundai,“ uvádí Dagmar Smrčinová, management marketing, velkoobchodu CNC a CCTV, strojů na zakázku.  „Na našich strojích se dělají raznice na mince, koiny pro geokeshing či popisy vánočních ozdob a předmětů. Dokonce i policejní orgány, školy umělecké i technické, zájmové kroužky a sdružení, technologické i naučné parky pro děti i dospělé si naše stroje oblíbily. V kovoprůmyslu je najdete například ve výrobě schodišť, zámečnických dílů, podvozků automobilů, značení štítků a výrobních údajů. Vhodné jsou pro výrobu krytek na klaksony a světel, ocelových podložek, střihů na židle, rámečků na displeje, izolace do rozvaděčů, podvozků na nákladní auta, nerezových kuchyní, dílenských vozíků, regálových systémů, pamětních zlatých mincí, značení snubních prstýnků, značení vrtáků, dílů a nářadí, prototypů pro letecký průmysl, papírových vložek do filtrů, razítek nebo značení sklenic,“ dodává Dagmar Smrčinová.

Každým rokem obhajuje firma 4ISP certifikaci ISO norem 9001 a 14001. V letošním roce 2016 tomu je také tak, dle nových pravidel ISO 2016.

Firma 4ISP se snaží zákazníkovi vyhovět téměř vždy, pokud je to možné. Projeví-li někdo zájem před nákupem strojů navštívit výrobu v Číně, což není nic neobvyklého, vezme ho s sebou firma 4ISP přímo do výroby. Její největší předností je zákaznicky orientovaný servis. Ukáže-li stroje řádně zákazníkovi, a to ve vícero variantách a dopřejeme firmám čas si produkci v showroomu či na zapůjčených strojích vyzkoušet, a nabídneme následný servis, vše funguje.Zákazníky společnosti 4ISP jsou malé kovovýroby i velké průmyslové podniky. Firma1 má ve svém portfoliu nejenom vláknové řezací lasery HSG a Co2 lasery Relicut, ale i CNC frézky RELICUT. Dále disponuje firma 4ISP širokou nabídkou mechanických i elektronických komponentů k sestavení vlastních CNC nebo obráběcích strojů, s nabídkou širokého sortimentu spotřebního materiálu a doplňkům k laserům a frézkám. Tato záležitost se týká hlavně českého trhu, tedy sestavování vlastních zařízení. I tady je firma 4ISP nápomocna. Lasery jsou nepostradatelné v kovovýrobě, jako je například výroba zábradlí, schodišť, karoserií aut či vložek do dveří. Co2 lasery lze využívat na řezání potahové látky, výšivek, pěnových výztuh, obalových materiálů či filtračních vložek. Značení je vhodné pro uvedení výrobních čísel, parametrů a povinných údajů na komponentech z výroby - nářadí, brzdové kotouče, matky, vrtáky, kovové i nekovové předměty. Jako příklad uveďme raznice, miniaturní stavítka pro výrobu zámkových vložek s velkými nároky na přesnost, polotovary svítidel vyráběných v Jihlavě či výroba gastrotechniky u Českých Budějovic.


1 Společnost 4ISP s.r.o. má dvě klíčová prodejní oddělení se čtyřmi aktivitami: Prodejem CNC strojů se řadí mezi specialisty na prodej laserů a CNC frézek. Je výhradním prodejcem stabilních a profesionálních strojů RELICUT. Má výhradní zastoupení pro ČR a SR v nabídce vláknových laserů HSG. Nabízí také stroje pro modeláře či školy případně malovýrobu. Všechny typy strojů naleznou zákazníci v předváděcím centru, kde si je mohou otestovat. Samostatné CNC oddělení strojů začalo vznikat v roce 2013, v roce 2015 bylo již dominantou provozu firmy. Dále naleznou zákazníci ve skladech firmy širokou nabídku mechanických i elektronických CNC komponentů či obráběcích strojů. Dále nabízí spotřební materiál a doplňky k laserům a frézkám. Třetím pilířem firmy jsou CNC služby, jako značení kovových i nekovových produktů (popisování, gravírování grafiky), řezání tyčového materiálu, broušení nakulato, řezání deskového materiálu a zakázkový servis CNC strojů. Posledním pak CCTV – bezpečnostní kamerové systémy zastoupené převážně českou značkou RELICAM naleznete na cctv.inshop.cz. Společnost 4ISP s.r.o. provozuje již několik let internetové obchody s širokou nabídkou kamerových CCTV systémů na stránkách cctv.inshop.cz a s CNC komponenty a stroji na cnc.inshop.cz.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (61x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (39x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (39x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...