Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Rosatom představil možnosti spolupráce s českými firmami během Byznys dne RF na MSV v Brně

Rosatom představil možnosti spolupráce s českými firmami během Byznys dne RF na MSV v Brně

Publikováno: 13.10.2017
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Firemní zpravodajství, Jaderné

S prezentací mezinárodních projektů korporace Rosatom a potenciálu pro spolupráci s českými firmami vystoupil 10. října 2017 Zdeněk Šíma, jednatel společnosti Rosatom Central Europe, během Byznys dne Ruské federace na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Šíma řekl, že čeští dodavatelé jsou tradičními a spolehlivými partnery Rosatomu při realizaci projektů jak v Rusku, tak v zahraničí. Podle jeho slov Rosatom počítá s aktivní účastí českých firem i v nových projektech této korporace, v první řadě při výstavbě finské jaderné elektrárny Hanhikivi, maďarské elektrárny Paks II a také první turecké jaderné elektrárny Akkuyu. V těchto elektrárnách budou postaveny nejmodernější bloky generace III+ s reaktory VVER-1200.

„Rosatom aktivně spolupracuje s Aliancí české energetiky, která sdružuje přední podniky českého jaderného průmyslu. Základ pro spolupráci představuje memorandum o vzájemném porozumění, které bylo mezi aliancí a korporací Rosatom podepsáno letos v červnu. Aliance je schopná vypracovat komplexní nabídku dodávky zařízení české produkce pro objekty Rosatomu, a co je velmi důležité, poskytnout spolupráci při zajišťování exportního financování těchto dodávek,“ řekl Šíma.

Rosatom na svém stánku během veletrhu také představil interaktivní mapu českých dodavatelů, která demonstruje rozsah účasti českých firem v projektech Rosatomu po celém světě. Například pro jadernou elektrárnu Novovoroněžská II dodalo 12 českých firem produkci v celkové hodnotě 1,4 miliardy korun a 7 českých firem dodalo komponenty za 545 milionů korun pro indickou jadernou elektrárnu Kudankulam. Celkově se české firmy v posledních několika letech dodavatelsky zapojily do 14 objektů stavěných Rosatomem.

MSV je každoročně největším strojírenským veletrhem ve střední Evropě. V letošním roce se koná od 9. do 13. října a účastní se jej přes 1600 delegátů ze 32 zemí.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
Rosatom představil možnosti spolupráce s českými firmami během Byznys dne RF na MSV v Brně

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (70x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (55x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...