Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Řetězárna v České Vsi rozšíří a zpřesní výrobu řetězů

Řetězárna v České Vsi rozšíří a zpřesní výrobu řetězů

Publikováno: 28.3.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:02
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Přes jeden milion euro (zhruba 26 milionů korun) investovala Řetězárna Česká Ves, dceřiná firma Třineckých železáren do nového kalibrovacího stroje a odměřovacího zařízení. Významná investice umožní vysoce přesné kalibrování řetězů, ale především rozšíření portfolia výrobků, efektivnější výrobu. V neposlední řadě také zlepšila pracovní prostředí i snížila fyzickou námahu zaměstnanců při výrobě řetězů se specifickými požadavky na přesnost.

Klíčová slova: kalibrování řetězu, Řetězárna

Firma hodlá v budoucnu rozšířit nabídku o výrobu řetězů jakosti 8 a 10 v nekonečných délkách až do průměru 48 milimetrů. „Prozatím jsme dovedli vyrobit maximálně řetězy do průměru 34 milimetrů. Druhým důvodem jsou pak požadavky zákazníků, kteří poptávají řetězy párované pro různé dopravníky k přepravě sypkých hmot, kdy je kladen velký důraz na přesnost v délkách i párování řetězů. Nová technologie nám toto všechno dovede zajistit,“ říká generální ředitel Řetězárny Petr Gorol. Kalibrovací stroj máme ve zkušebním provozu.
Kalibrovací stroj KPH 600 a odměřovací zařízení KLM pro zkoušení a přesné kalibrování řetězů od průměru 26 do průměru 50 milimetrů jsou nejmodernějšími a nejproduktivnějšími zařízeními v současné době v tomto oboru. Výrobním rozsahem plně zapadají do portfolia výrobků Řetězárny Česká Ves. Nejprodávanějším sortimentem byly v loňském roce vysokopevnostní řetězy jakosti 8 a 10.
„Ve druhé polovině letošního roku uvedeme do provozu svařovací stroj pro svařování řetězů od průměru 18 do průměru 34 mm a ohýbací stroj pro ohýbání řetězů za tepla do průměru 48 milimetrů. Investice pro letošní rok jsou plánovány ve výši 82,5 milionů korun,“ dodává generální ředitel.

Řetězárna, společnost s více než stoletou tradicí, je výrobcem širokého sortimentu řetězů z drátu a tyčí vyrobených v Třineckých železárnách. Výrobní program je tvořen rozsáhlým sortimentem délkových řetězů k různému užití, sněhovými řetězy pro nákladní automobily a také ochrannými a záběrovými řetězy. Produkce společnosti se sídlem v České Vsi u Jeseníku putuje v současnosti do pětatřiceti zemí světa. K nejvýznamnějším trhům v loňském roce patřilo Polsko, Německo, Norsko a Velká Británie.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

    

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (64x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (55x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...