Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Rekordní produkce uranu pro společnost AREVA v roce 2012

Rekordní produkce uranu pro společnost AREVA v roce 2012

Publikováno: 19.2.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné

V roce 2012 dosáhla společnost AREVA s 9 760* tunami uranu rekordní úrovně produkce a i nadále zůstává druhým největším producentem uranu na světě.

Klíčová slova: AREVA, uran, produkce

Již druhý rok po sobě překonávají těžební doly AREVY v Kazachstánu a Nigeru svá historická maxima: KATCO s 3 661 tunami uranu (o 53 tun více než v roce 2011) a SOMAIR s 3 065 tunami uranu (o 339 tun více než v roce 2011).
Mimořádné produkce dosáhl také další nigerský důl COMINAK, s celkovou těžbou 1 506 tun uranu, z níž podíl společnosti AREVA činil 512 tun. Podíl na ložisku McArthur – Key Lake AREVĚ zajistil 2 270 tun uranu, o 108 tun více oproti původnímu plánu. Produkce dolu Trekkopje (Namibie) byla 251 tun.
Olivier Wantz, výkonný viceprezident obchodní skupiny Mining a člen výkonné rady společnosti AREVA, řekl: „Dosažené výsledky jsou obdivuhodným kolektivním výkonem. Daří se nám naplnit výrobní cíle stanovené ve strategickém plánu ACTION 2016. Je to další důkaz, že AREVA plní své závazky a je na správné cestě.“

*Konsolidovaný finanční podíl AREVY

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 48 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (75x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (58x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...