Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Zajímavosti    REDSTEEL: spojení oceli, designu a umění

REDSTEEL: spojení oceli, designu a umění

Publikováno: 11.7.2019
Rubrika: Zajímavosti

Rádi bychom Vám představili velmi vydařenou realizaci z ocelí odolávající atmosférické korozi – REDSTEEL v praxi. Konkrétně se jedná o použití oceli REDSTEEL na fasádních a vstupních prvcích Hotelu MIURA. Hotel Miura se nachází v samém srdci Beskyd a nabízí spojení moderního života s přírodou. Autorem článku časopisu Muži v Česku byl celý komplex nazván jako „komplex, který je jako z jiného světa, moderní a precizní architektonické dílo stojící přímo u 7. fairway nekonečně hladkých golfových hřišť v Čeladné a nabízející spojení klidu, ticha, umění a designu.“ Architektonická lahůdka pochází z dílny LABOR13 a má znázorňovat kosmickou loď, kterou obývá rodinka Krychloidů od Davida Černého.

Společnost UnionOcel, s.r.o., která dodávala materiál při výstavbě hotelu, nabízí ze svého skladového a servisního centra v Kopřivnici oceli se zvýšenou odolností proti atmosférické korozi (tzv. patinující oceli) pod registrovaným obchodním názvem REDSTEEL. Servisní centrum v Kopřivnici dále nabízí stříhání, pálení, ohýbání a obrábění těchto plechů, které se hojně využívají zejména v moderní architektuře a designu.

Základní vlastností ocelí REDSTEEL je tvořit za vhodných atmosférických podmínek postupně na svém povrchu vrstvu oxidů (patinu), která významně zpomaluje rychlost koroze. Patinující oceli jsou nízkolegované oceli obsahující malé množství Cr, Cu, Ni a P.

REDSTEEL vs architektura

REDSTEEL je atraktivní materiál pro použití v oblasti architektury, zejména pro vytváření finální podoby částí nebo celků fasád. Jeho použití má své designové ale i praktické výhody (není nutné provádět povrchové úpravy, zejména v místech s nepříznivými povětrnostními podmínkami je to významná ekonomická úspora). Při vhodné kombinaci – patinující ocel - kámen - dřevo či beton je jeho funkční a estetická hodnota velmi vysoká.

REDSTEEL vs energetika

REDSTEEL nachází uplatnění v energetice, zejména výrobci výměníků tepla, ohřívačů vzduchu, komínů a komínových vložek ocení například jeho teplotní stabilitu do 545°C.

Výhody a argumenty použití jakosti REDSTEEL:

  • Ekonomika: minimální údržba
  • Ekologie: 100% recyklovatelnost
  • Efektivita: jednoduché zpracování, prodloužení životnosti
  • Energetika: teplotní stabilita = 545°C
  • EU původ vstupního materiálu

REDSTEEL možnosti zpracování v závodě UnionOcel Kopřivnice

V našem skladovém a servisním centru Kopřivnice nabízíme stříhání, pálení, ohýbání a obrábění plechů jakosti REDSTEEL. Nebojte se REDSTEEL použít - výsledek je vždy zajímavý a originální. Pro další informace s použitím, zpracováním a volbou řešení kontaktujte odborníky společnosti UnionOcel, kteří Vám rádi pomohou při realizaci Vašich projektů.

Zdroje:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
REDSTEEL: spojení oceli, designu a uměníREDSTEEL: spojení oceli, designu a uměníREDSTEEL: spojení oceli, designu a umění

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Ochranný nátěr pro extrémní podmínkyOchranný nátěr pro extrémní podmínky (352x)
Ochrana životního prostředí již dlouho není tématem pouze ekologických sdružení a občanských spolků, ale stala se celosp...
Rekonstrukce v Dlouhých stráních míří do fináleRekonstrukce v Dlouhých stráních míří do finále (49x)
Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách, známá mnohými rekordy, se brzy bude moci pochlubit další technickou ...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (43x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...