Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Průmyslová turbína Škoda míří tentokrát do Maďarska

Průmyslová turbína Škoda míří tentokrát do Maďarska

Publikováno: 4.4.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:00
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Maďarská papírenská firma Hamburger Hungaria Power Ltd., člen rakouské skupiny Prinzhorn, podepsala kontrakt se společností Doosan Škoda Power. Plzeňský výrobce turbín dodá zařízení strojovny pro energetickou jednotku budovanou na pokrytí vlastní spotřeby provozu papírny.

Klíčová slova: Škoda, papírna, průmyslová turbína

Hamburger Hungaria Power Ltd. sídlí ve městě Dunaújváros na Dunaji, asi 70 km jižně od Budapešti. Elektřina zde bude vyráběna přeměnou tepla získaného výhradně spalováním biomasy. Doosan Škoda Power se bude podílet na této energetické jednotce dodávkou parní turbíny o výkonu 44 MW, kondenzátoru a odborným dohledem při montáži a uvedení do provozu. To by mělo proběhnout přibližně ve druhé polovině roku 2015.
Turbíny Škoda nejsou v Maďarsku neznámým pojmem. V osmdesátých letech minulého století inovovala Doosan Škoda Power čtyři turbíny ŠKODA o jednotkovém výkonu 55 MW, které byly v provozu od šedesátých let. Koncem devadesátých let pak dodala turbíny 24 MW a 60 MW pro paroplynový cyklus v Dunamenti.


O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power, součást Doosan Power Systems respektive globálně působící firmy Doosan, je významným evropským výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. Doosan Škoda Power je firma s více než stoletou tradicí výroby parních turbín.

O společnosti Doosan Power Systems
Doosan Power Systems je poskytovatelem kompletních řešení projektů pro energetiku - od projektů elektráren po dodávky kotlů a turbín včetně servisních služeb.

O skupině Doosan
Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nestarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.

 

Partneři rubriky: Technologie, materiály:

    

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (66x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (54x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...