Nacházíte se:  Úvod    Plynárenství    Provozovatel plynovodů Net4Gas měl loni čistý zisk 6,8 mld. Kč

Provozovatel plynovodů Net4Gas měl loni čistý zisk 6,8 mld. Kč

Publikováno: 28.5.2013
Rubrika: Plynárenství, Lidé-Věci-Události

Provozovatel českých plynovodů Net4Gas, kterého letos skupina RWE prodala německé pojišťovně Allianz a kanadskému fondu Borealis, loni dosáhl čistého zisku po zdanění 6,8 miliardy korun. Tržby činily deset miliard korun, uvedla společnost ve výroční zprávě, kterou dnes zveřejnila na svých internetových stránkách. V roce 2011 hospodařil Net4Gas s čistým ziskem pět miliard korun.

Firma také loni investovala 3,8 miliardy korun, přičemž většina této částky směřovala do výstavby plynovodu Gazela. Ten umožňuje propojení severního Německa s Bavorskem přes české území a zároveň představuje napojení české plynárenské soustavy na plynovod Nord Stream vedený po dne Baltského moře.
Společnost Net4Gas loni patřila do skupiny RWE. Ta ji však letos v březnu prodala konsorciu Allianz s Borealis za 1,6 miliardy eur (41,5 miliardy korun). V tendru na koupi Net4Gas neuspěli čeští zájemci Energetický a průmyslový holding (EPH) ani skupina KKCG. Celá transakce mezi RWE a Allianz a Borealis by měla být dokončena ve druhém pololetí letošního roku.
Net4Gas provozuje více než 3600 kilometrů plynovodů a v rámci této sítě zajišťuje vnitrostátní přepravu a mezinárodní tranzit plynu. Německá Skupina RWE firmu s více než 500 zaměstnanci prodala v rámci svého programu prodeje majetku za celkem sedm miliard eur. Cílem prodejů je snížit zadluženost skupiny.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (65x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (54x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...