Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Představenstvo České spořitelny posílí Daniela Pešková a Pavel Kráčmar

Představenstvo České spořitelny posílí Daniela Pešková a Pavel Kráčmar

Publikováno: 5.1.2016
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Do nejvyššího vedení České spořitelny přijdou dva noví manažeři. Členkou představenstva, která bude po Tomáši Salomonovi zodpovědná za retailové bankovnictví, se stane současná ředitelka pobočkové sítě a externího prodeje Daniela Pešková. Ke změně dojde také v pozici dalšího člena představenstva zodpovědného za korporátní byznys, nově se této role ujme současný ředitel retailových investic finančních trhů Pavel Kráčmar. Nahradí tak Daniela Helera. Obě změny ještě podléhají schválení České národní banky.

Danielovi bych rád poděkoval za těch spoustu let a vše, co pro Českou spořitelnu a její klienty udělal. Je za ním obrovský kus práce, vybudoval z ryze retailové banky jednoho z nejsilnějších korporátních hráčů na českém trhu. A v tomto trendu budeme i dále pokračovat,“ uvedl Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny. „Daniele Peškové přeji mnoho úspěchů. Věřím, že kromě vysoké profesionality bude velkým přínosem pro řízení banky také ženský element,“ dodal Tomáš Salomon.

Daniela Pešková přišla do České spořitelny koncem roku 2007 vést Provoz banky pro drobnou klientelu, v roce 2012 už vedla celý Provoz banky. Od ledna 2015 je ředitelkou pobočkové sítě a distribuce. V bankách však působila na manažerských pozicích už dříve: v letech 2004 až 2007 ve slovenské Tatrabance, od roku 1998 až do 2003 pak v různých vedoucích rolích v GE Capital a GE Money v ČR ale například také v Maďarsku. Vystudovala pražskou VŠE.



Pavel Kráčmar je ve Finanční skupině České spořitelny od června 2000, kdy se stal šéfem Investiční společnosti České spořitelny. V bance pak prošel více manažerskými funkcemi, 2001 až 2006 vedl obchodování na finančních trzích, od roku 2007 do června 2010 řídil řízení bilance banky a do současnosti byl ředitelem retailových investic finančních trhů. Před Českou spořitelnou působil v GE Capital Bank, České národní bance či Geoindustria Laboratories. Je absolventem pražské ČVUT.

Po udělení příslušných souhlasů by mělo představenstvo pracovat v tomto složení:

Tomáš Salomon - předseda představenstva zodpovědný za štábní funkce, provoz a IT
Wolfgang Schopf - místopředseda představenstva zodpovědný za finanční řízení
Karel Mourek - člen představenstva zodpovědný za řízení rizik
Daniela Pešková - členka představenstva zodpovědná za retailové bankovnictví
Pavel Kráčmar - člen představenstva zodpovědný za korporátní bankovnictví a finanční trhy

Profil České spořitelny

Česká spořitelna je největší bankou v České republice  · Její služby využívá více než 5 milionů klientů: občané, malé a střední firmy, obce a města, financuje také velké korporace a poskytuje služby v oblasti finančních trhů · Od roku 2000 je Česká spořitelna členem Erste Group a pod touto značkou obsluhuje bonitní a korporátní klienty · Disponuje nejširší sítí poboček a bankomatů v České republice · Důležitou roli hraje také na poli inovací: byla například první bankou na českém trhu, která začala masivně vydávat bezkontaktní karty a vytvářet síť pro jejich využití  · Další zajímavé informace o České spořitelně zde.

Česká spořitelna – Zodpovědný partner společnosti

5 000 000 000 Kč jsme investovali do projektů na výrobu energie z obnovitelných zdrojů a do energeticky úsporných projektů · 1 450 000 000 Kč jsme vložili do Nadace Depositum Bonum na podporu vzdělávání v České republice · 80 000 000 Kč jsme spolu s Nadací České spořitelny v roce 2012 věnovali na obecně prospěšné projekty · 2 000 000 Kč jsme v roce 2013 rozdělili celkem 34 charitativním projektům na základě výsledků hlasování v našich dvou grantových programech pro zaměstnance a klienty · 8 000 seniorů navštívilo vzdělávací kurzy „Senioři komunikují" v 634 českých městech a obcích · 1 879 zaměstnanců se v roce 2012 zúčastnilo spořitelních Dnů pro charitu. Věnovali jsme tak 14 440 hodin práce našich zaměstnanců · 376 našich poboček má bezbariérový přístup a přes 250 našich bankomatů je uzpůsobeno pro obsluhu nevidomými klienty · 2 pracovní dny může každý zaměstnanec využít na obecně prospěšnou činnost díky spořitelním Dnům pro charitu · Další zajímavé informace o společenské odpovědnosti České spořitelny zde.

Profil Erste Group
Erste Group je předním poskytovatelem finančních služeb ve východní části EU · Zhruba 45 000 zaměstnanců poskytuje finanční služby 16,2 milionům klientů v téměř 2 800 pobočkách v 7 zemích (v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku) · Ke konci roku 2014 dosáhla bilanční suma skupiny Erste Group EUR 196,3 mld. a poměr nákladů k výnosům 55,1 %.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Zdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republikaZdeněk Bauer se stal jednatelem společnosti E.ON Česká republika (61x)
Novým jednatelem společnosti E.ON Česká republika se v polovině července stal Zdeněk Bauer. Posílí tak dosavadní vedení ...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (56x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (54x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...