Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Právě vychází AFP 3/2009 s novinkou – pravidelnou rubrikou o energetických investičních celcích

Právě vychází AFP 3/2009 s novinkou – pravidelnou rubrikou o energetických investičních celcích

Publikováno: 10.9.2009, Aktualizováno: 13.9.2009 17:15
Rubrika: Aktuality

V těchto dnech se Vám dostane na stůl další číslo odborného časopisu All for Power, které s sebou přinese jedno velké překvapení – novou rubriku Energetické investiční celky, která se v každém časopise zaměří na konkrétní projekt, čili rekonstrukci, dostavbu nebo výstavbu energetických zdrojů v Česku. A začali jsme v Ledvicích, kde se právě staví nový zdroj energie, 660 MWe nadkritický blok.

Když jsme v polovině srpna s kolegou z obchodního oddělení – Lukášem Malínským – odjížděli ve směru severočeské Ledvice, kde jsme měli v plánu nasát atmosféru výstavby nového unikátního zdroje elektrické energie, tušili jsme, že to bude něco velkého. Nešlo jen o ty dvě stopadesátimetrové betonové věže, které v této fázi výstavby dominují areálu a kterým zde nikdo neřekne jinak než „Dvojčata“. Na každém kroku a ze všech stran jsme slyšeli z úst těch nejpovolanějších: „K takovým velkým investičním akcím dochází v energetice jednou za několik desítek let. Jsem rád, že jsem u toho.“ Pro investory, pro¬jektanty, dodavatele technologií a materiálů, stavební firmy a mnoho dalších, přicházejí na řadu i novináři. I my jsme vlastně nyní u toho a můžeme sledovat a popisovat průběh stávajících a připravovaných realizací velkých energetických projektů jako jsou Ledvice, Tušimice, Prunéřov, Počerady, možná i Temelín…, rozvoj přenosové soustavy a distribuční sítě a podobně… Nudit se určitě nebudeme, pero budeme muset mít nyní několik let nabroušeno velmi ostře.
Již v aktuálním čísle, které se Vám dostává do rukou, najdete množství informací o projektu výstavby Nového zdroje 660 MWe v Ledvicích. Ve spolupráci s generálním dodavatelem (Škoda Praha Invest) jsme připravili několik rozhovorů se zajímavými lidmi a představili dopodrobna projekt jako celek i jeho jednotlivé části. Na své si přišli i dodavatelé různých technologií a služeb, kteří popisují realizaci ze svého hlediska. Věříme, že Vás náš nový velký projekt – nová rubrika „Energetické investiční celky“ zaujme a získáte množství informací. V příštím čísle se určitě zaměříme na další elektrárnu.
Uvnitř magazínu najdete i další zajímavé příspěvky, ať již se jedná o nejvýkonnější turbínu světa Arabelle, rozhovor s Danou Drábovou nebo reportáž z malešické spalovny pro energetické využití komunálních odpadů. V několika dalších příspěvcích jsme se zaměřili na problematiku inteligentních sítí – Smart Grids. Vybrané články z tohoto čísla budou umístěny na www.allforpower.cz , proto neváhejte sledovat i tento zdroj informací, kde mimo již uvedené články z časopisu, prakticky denně přinášíme informace z oboru energetiky. 
 

Obsah All for Power 3/2009 najdete ZDE.

Obsah nové rubriky Energetické investiční celky - Ledvice.

Předplaťte si  odborný časopis All for Power. Objednávkový formulář najdete ZDE
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Prodej ostravské hutě dokončen. ArcelorMittal Ostrava se změní na Liberty Ostrava (44x)
Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty ...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (33x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...
HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Industrial Automation 2013 - celá paleta automatizační techniky na jednom místě (33x)
– Sítě IT a energetická účinnost v centru pozornosti – Robotizace a automatizace procesů – magnet pro...