Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Podnikatelská mise v oboru jaderné energetiky odkryje exportérům možnosti ve Španělsku

Podnikatelská mise v oboru jaderné energetiky odkryje exportérům možnosti ve Španělsku

Publikováno: 5.12.2019, Aktualizováno: 9.12.2019 15:03
Rubrika: Jaderné, Lidé-Věci-Události

Agentura CzechTrade ve spolupráci se španělským fórem pro nukleární průmysl FORO Nuclear pořádají misi do Španělska pro české firmy podnikající v oborech sanace a dekontaminace, manipulace a skladování jaderného odpadu, jaderné bezpečnosti či údržby stávajících zařízení.

Jaká je aktuální situace ve Španělsku v sektoru jaderné energetiky?

Země provozuje sedm reaktorů, jejichž údržba ročně stojí 50 milionů eur. Podle vládního strategického plánu dojde v letech 2021 až 2030 k postupnému uzavření čtyř jaderných elektráren. O osudu zbylých tří bude rozhodnuto později. Odpad s nízkou a střední radioaktivitou je ukládán do jediného skladu El Cábril v Córdobě, a ten s vysokou radioaktivitou uskladňují samy elektrárny v rámci svých provozů. Nový centrální sklad má být vybudován nejpozději do roku 2035.

V blízké době tak bude Španělsko řešit otázky týkající se vzniku centrálního skladu jaderného odpadu s vysokou radiací; sanaci a dekontaminaci prostor uzavřených jaderných elektráren nebo údržby a obnovy zbylých tří jaderných elektráren.

Prostřednictvím podnikatelské mise chceme prezentovat tuzemské firmy jako dodavatele inovativních technologií v sektoru jaderné energetiky, získat aktuální informace z teritoria a navázat nové obchodní kontakty se španělskými subjekty. Akce se bude konat na konci března příštího roku v Madridu a v Córdobě. Na programu budou odborná konference s B2B jednáními a návštěva skladu jaderného odpadu El Cábril.

Bližší informace poskytne:
Marek Zmrzlík, marek.zmrzlik@czechtrade.cz, tel. 725 818 461, nebo jsou v kalendáři akcí na webu agentury CzechTrade (www.czechtrade.cz).

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (65x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (55x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...