Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Větrné    Pobřežní větrné farmy: AREVA míří do Skotska a v Evropě tak završuje svůj rozsáhlý průmyslový plán

Pobřežní větrné farmy: AREVA míří do Skotska a v Evropě tak završuje svůj rozsáhlý průmyslový plán

Publikováno: 26.11.2012
Rubrika: Větrné

Paříž – 26. listopadu 2012 – K příležitosti návštěvy skotského prvního ministra Alexe Salmonda v Paříži podepsala společnost AREVA memorandum o porozumění se společností Scottish Enterprise*. Týká se průmyslového rozvoje lokality ve východním Skotsku pro výrobu větrných turbín.

Klíčová slova: AREVA, Skotsko, větrná elektrárna

Memorandum o porozumění je pro společnost AREVA důležitým krokem k postavení továrny ve Skotsku, která bude vyrábět turbíny o kapacitě 5 MW pro pobřežní projekty ve Velké Británii, a která bude spolu s továrnou v Le Havre zásobovat projekty ve Francii, Belgii a jižní části Velké Británie. Jde o součást strategie společnosti AREVA vytvořit výrobní základnu, která pokryje potřeby celého evropského trhu s větrnými turbínami ze tří průmyslových center - v Německu (Bremerhaven), Francii (Le Havre) a Velké Británii (Východní Skotsko).

Společnost AREVA se aktivně účastní výběrových řízení na britském trhu větrných elektráren. Důvodem pro umístění nové továrny ve východním Skotsku je optimalizace nákladů na logistiku pro britské projekty a využití výhod plynoucích z rozšiřujícího se dodavatelského řetězce v této oblasti. Nová továrna vytvoří 750 přímých pracovních míst potřebných pro výrobu větrných turbín a lopatek.

AREVA je jedním z předních dodavatelů pobřežních větrných farem v Evropě, kde by měl instalovaný výkon tohoto zdroje elektřiny do roku 2030 přesáhnout 40 000 MW. Díky své osvědčené technologii M5000 a bohatým zkušenostem v oboru je AREVA v ideální pozici, aby se chopila této významné příležitosti a expandovala na celosvětově největším trhu s pobřežní větrnou energií, kterým je v současné době Velká Británie.

AREVA je ve Velké Británii zapojena také do procesů odstavení jaderných elektráren a do plánování výstavby nových jaderných bloků a aktivně pracuje na rozvoji místního průmyslového dodavatelského řetězce.

Tímto společnost AREVA potvrzuje svůj zájem přispívat k rozvoji přímořské větrné energetiky ve Velké Británii,“ říká Luc Oursel, CEO společnosti AREVA. „Postavením továrny ve Skotsku završíme náš průmyslový plán na zajištění dodávky pro evropské projekty vyrábějící pobřežní větrnou energii a chopíme se tak příležitosti uspět na rozsáhlém britském trhu.“

* Scottish Enterprise je veřejnou sponzorovanou organizací skotské vlády

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 48 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Nejvýkonnější větrné elektrárny v obci Pchery začaly vyrábět elektřinu (29x)
Větrné elektrárny s největším instalovaným jednotkovým výkonem v ČR, které se nacházejí v katastru obce Pchery na Kladen...
Společnost ČEPS stojí za vznikem Expertní skupiny k problematice větrné energetiky (28x)
Společnost ČEPS iniciovala založení Expertní skupiny ČEPS k problematice větrné energetiky, která řeší fenomén větrných ...
Dohoda se společností Invenergy v hodnotě přesahující miliardu dolarů uzavítá rekordní růst pro GE Energy v oblasti větrných turbín v roce 2007 (22x)
Praha, 22. ledna 2008 – Jako dovršení roku 2007, kdy GE Energy zaznamenala v oblasti větrných turbín rekordní růst...