Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Ostravská huť otevřela dveře bezmála 400 žákům základních škol

Ostravská huť otevřela dveře bezmála 400 žákům základních škol

Publikováno: 8.12.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Kunčickou huť ArcelorMittal Ostrava během Týdne otevřených dveří navštívilo 380 žáků z 18 základních škol z Ostravy a okolí. Studenti osmých a devátých ročníků měli už posedmé příležitost seznámit se s největším průmyslovým areálem v zemi. V rámci prohlídky se podívali do provozů, vyslechli si přednášku o výrobě, ekologii, bezpečnosti práce a soutěžili o věcné ceny.

Je obtížné najít kvalifikovaného odborníka, studentům proto ukazujeme atraktivitu a perspektivu technických oborů, abychom povzbudili jejich zájem o technické vzdělávání, “ uvedla Věra Válková, koordinátorka projektu z oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Žáci informace o společnosti ArcelorMittal Ostrava, bezpečnosti a ochraně zdraví při práci i ekologii vstřebávali interaktivní formou. Soutěžili, diskutovali a získávali drobné dárky. Velký ohlas měla mimo jiné i exkurze do Středojemné válcovny, kam studenty doprovodil podnikový maskot „Hutníček“.

„Děti si tu celý den moc užily, výklad spojený s hrou je velmi zaujal. Je velké plus, že měly možnost vidět výrobní provozy na vlastní oči,“ uvedla Jana Šlachtová, pedagožka ZŠ Školní v Havířově.

Týden s žáky završila společnost ArcelorMittal Ostrava na veletrhu Učeň, středoškolák, vysokoškolák, který se uskutečnil 28. a 29. listopadu na Černé Louce, kde podpořila v náborových aktivitách technické obory s orientací na hutnictví.

Rozvoj středního a vysokého školství orientovaného na hutní a strojní obory je v Moravskoslezském kraji velmi důležitý. Proto ArcelorMittal Ostrava tuto problematiku řeší komplexně a spolupracuje nejen se základními, ale i středními a vysokými školami v regionu. Vzdělávání je přitom jednou z priorit, na kterou se ArcelorMittal v rámci společenské odpovědnosti zaměřuje dlouhodobě.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

VI. Mezinárodní energetické regulační fórum (66x)
Další, tentokrát již VI. Mezinárodní energetické regulační fórum proběhne 25. března 2010 Grand Hotel Bohemia, Králodvor...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (54x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (53x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...