Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Ostrava hostí konferenci o strojírenství

Ostrava hostí konferenci o strojírenství

Publikováno: 10.4.2011
Rubrika: Energetické strojírenství

Konference „Česká republika – země špičkových jaderných technologií“ se koná 21. dubna 2011 v Nové aule VŠB-TU Ostrava. Na programu budou přednášky o významu jaderné energetiky v palivoenergetickém mixu, dále pak představení zájemců o dostavbu JE Temelína, představení potenciálních českých dodavatelů a zahraničních projektů. Akci pořádá Národní strojírenský klastr.

Program:
Ing. Martin Kocourek, ministr průmyslu a obchodu ČR (Podíl JE na energetické koncepci ČR), Ing. Evžen Tošenovský, Dr. h. c., poslanec Evropského parlamentu (Úloha jaderné energetiky v energetické koncepci EU), prof. Ing. Ivo Vondrák CSc., rektor VŠB-TU Ostrava (Inovace, inovační projekty a úloha vysokých škol v oboru JE), Ing. Jan Světlík, prezident Národního strojírenského klastru (Špičkové strojírenské technologie v České republice pro výstavbu jaderných elektráren), Kerry Hanahan, manažer pro rozvoj, Westinghouse (Projekt jaderné elektrárny AP1000), Thomas Epron, ředitel zastoupení AREVA pro střední Evropu, Michal Kačena, ředitel pro rozvoj obchodu - AREVA Česká republika (Projekt jaderné elektrárny EPR), Ing. Roman Zdebor, vedoucí projektu, Konsorcium MIR.1200 (Projekt jaderné elektrárny MIR 1200), NPCIL, Indie (Projekt jaderné elektrárny typu PHWR 700 MW v Indii), Ing. Václav Matyáš, prezident, Svaz podnikatelů ve stavebnictví (Možnost zapojení českých stavebních organizací do výstavby jaderných elektráren), Ing. Lubomír Gogela, manažer, Národní strojírenský klastr (Tvorba dodavatelských řetězců v rámci NSK pro výstavbu jaderných elektráren).

V předvečer konání konference, čili 20. dubna 2011, se od 19 hodin uskuteční Kulatý stůl na téma Jaderná energetika. Akce se koná v hotelu Park Inn Ostrava. Po skončení kulatého stolu, cca v 20.30 hodin začne Slavnostní raut. Další informace podá Ing. Lubomír Gogela, manažer klastru, tel./Fax: +420 595 957 008, e-mail: gogela@nskova.cz. Pozvánka na konferenci je ke stažení zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (44x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (42x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...