Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Ostrava hostí konferenci o strojírenství

Ostrava hostí konferenci o strojírenství

Publikováno: 10.4.2011
Rubrika: Energetické strojírenství

Konference „Česká republika – země špičkových jaderných technologií“ se koná 21. dubna 2011 v Nové aule VŠB-TU Ostrava. Na programu budou přednášky o významu jaderné energetiky v palivoenergetickém mixu, dále pak představení zájemců o dostavbu JE Temelína, představení potenciálních českých dodavatelů a zahraničních projektů. Akci pořádá Národní strojírenský klastr.

Program:
Ing. Martin Kocourek, ministr průmyslu a obchodu ČR (Podíl JE na energetické koncepci ČR), Ing. Evžen Tošenovský, Dr. h. c., poslanec Evropského parlamentu (Úloha jaderné energetiky v energetické koncepci EU), prof. Ing. Ivo Vondrák CSc., rektor VŠB-TU Ostrava (Inovace, inovační projekty a úloha vysokých škol v oboru JE), Ing. Jan Světlík, prezident Národního strojírenského klastru (Špičkové strojírenské technologie v České republice pro výstavbu jaderných elektráren), Kerry Hanahan, manažer pro rozvoj, Westinghouse (Projekt jaderné elektrárny AP1000), Thomas Epron, ředitel zastoupení AREVA pro střední Evropu, Michal Kačena, ředitel pro rozvoj obchodu - AREVA Česká republika (Projekt jaderné elektrárny EPR), Ing. Roman Zdebor, vedoucí projektu, Konsorcium MIR.1200 (Projekt jaderné elektrárny MIR 1200), NPCIL, Indie (Projekt jaderné elektrárny typu PHWR 700 MW v Indii), Ing. Václav Matyáš, prezident, Svaz podnikatelů ve stavebnictví (Možnost zapojení českých stavebních organizací do výstavby jaderných elektráren), Ing. Lubomír Gogela, manažer, Národní strojírenský klastr (Tvorba dodavatelských řetězců v rámci NSK pro výstavbu jaderných elektráren).

V předvečer konání konference, čili 20. dubna 2011, se od 19 hodin uskuteční Kulatý stůl na téma Jaderná energetika. Akce se koná v hotelu Park Inn Ostrava. Po skončení kulatého stolu, cca v 20.30 hodin začne Slavnostní raut. Další informace podá Ing. Lubomír Gogela, manažer klastru, tel./Fax: +420 595 957 008, e-mail: gogela@nskova.cz. Pozvánka na konferenci je ke stažení zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...