Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Odborná konference ENERGETIKA MOST 2013

Odborná konference ENERGETIKA MOST 2013

Publikováno: 20.3.2013
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Energetické strojírenství

Odborná konference ENERGETIKA MOST 2013 se koná 13. června 2013 v hotelu Širák v Mostě. Třetí ročník této akce, která je je zařazena do plánu akcí Okresní hospodářské komory Most a Hospodářské a sociální rady Mostecka pro rok 2013, pořádá Mgr. Oldřich Vojíř, PhD., bývalý předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny parlamentu ČR).

Letošní ročník je pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu a hlavními tématy jsou:
I. Státní energetická koncepce:

  • aktuální znění Státní energetické koncepce
  • význam a praktický dopad Státní energetické koncepce
  • její vazba na Státní surovinovou politiku ČR

II. aktuální stav „velké novely horního zákona“ (zákon o ochraně a využití nerostného bohatství č.44/1988)
III. Vývoj cen klíčových energetických surovin a ušlechtilých forem energií
IV. Obnovitelné zdroje energie:

  • podpora úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie
  • řešení dopadu podpory obnovitelných zdrojů energie
  • systém obchodování s energií z obnovitelných zdrojů (novela energetického zákona č. 211/2011 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích)

Konference se účastní jak zástupci výrobců a distributorů elektřiny, dodavatelé uhlí, dodavatelé technologií elektráren, zástupci příslušných ministerstev, zástupci odborných kruhů a další pozvaní hosté. Tato celorepubliková akce je zaměřena zejména na ústecký kraj, jehož problematiku v oblasti energetiky akcentuje především. Současně je však také platformou pro neformální i odbornou diskusi na odborné úrovni, a místem setkávání pro výměnu názorů a zkušeností představitelů soukromé sféry se zástupci státní správy. Bližší informace naleznete na www.energetikamost.cz Přihláška je ke stažení zde.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (68x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (44x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...