Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    O poruchy na NN a VN na severu Čech se bude starat GA Energo technik

O poruchy na NN a VN na severu Čech se bude starat GA Energo technik

Publikováno: 18.2.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:14
Rubrika: Rozvody energií, Technologie, materiály

Společnost GA Energo technik vyhrála výběrové řízení na zajištění pohotovostní havarijní služby a drobných oprav na vysokém a nízkém napětí o kapacitě 0,4 - 35 kW. Zadavatelem zakázky je společnost ČEZ, jíž vedení patří.

Klíčová slova: pohotovostní havarijní služby, vysoké napětí, nízké napětí

Do výběrového řízení se GA Energo technik přihlásilo už jako osvědčený dodavatel ČEZu. Stejnou službu totiž pro ČEZ Distribuční služby dodávala společnost také v minulých čtyřech letech. Podle nové smlouvy bude GA Energo technik službu zajišťovat v Libereckém a Ústeckém kraji po dobu následujících osmi let.
Nejčastější příčinou neplánovaného přerušení dodávek elektrického proudu jsou podle zkušeností GA Energo technik poruchy a nehody v důsledku havárií, kalamitního počasí, trestné činnosti či nedbalosti. „Při výpadku energie musíme co nejrychleji dodávky obnovit, takže všechny nahlášené poruchy jsou řešeny obratem. Držíme proto čtyřiadvacetihodinovou pohotovost a technici společnosti nastupují na opravy maximálně do jedné hodiny od ohlášení,“ popisuje Zdeněk Židek, ředitel GA Energo technik.
Pohotovostní havarijní službu zajišťuje společnost dlouhodobě také pro vedení o kapacitě 110, 220 i 440 kV, a to na území celé České republiky. „I tady je postup při opravách stejný. U vedení nižších kapacit, vyžaduje-li oprava delší odstávku, je možné suplovat dodávky například náhradním zdrojem. Výpadek páteřního vedení na delší dobu však může mít fatální důsledky. Máme proto připraveno řešení i pro takové případy, a to náhradní přenosovou trasu. Jedná se o systém stavebnicově složených stožárů, které vedle porušeného vedení vystavíme, a tím zásobování proudem provizorně zajistíme,“ uzavírá Židek.
Vedle elektrického vedení se GA Energo technik stará rovněž pro ČEZ Distribuční služby také o pohotovost a drobné opravy na distribučních transformátorech.

O společnosti:
Společnost GA Energo technik s.r.o. patří dlouhodobě mezi přední společnosti v oblasti dodávek služeb pro energetiku v České republice. Zároveň je významným dodavatelem společnosti ČEZ Distribuční služby v oblasti pohotovostní havarijní služby, a to na všech napěťových úrovních elektrického vedení. Havarijní službu zajišťuje také pro soukromé fotovoltaické elektrárny a veřejné osvětlení měst a obcí. Společně s provozem havarijní služby zabezpečuje rovněž výstavbu, projektování a opravy veškerých energetických sítí a rozvodných zařízení všech napěťových úrovní. Jako jediná firma na poli montáží VN a VVN v ČR je společnost GA Energo technik certifikována pro tažení vodičů přes křižovatky elektrifikovaných železnic ČD pod napětím, bez nutnosti vypínání a výluk a je vlastníkem užitného vzoru zapsaného Úřadem průmyslového vlastnictví k Zařízení pro dočasný přenos elektrické energie tzv. nouzových stožárů.
Svou činnost zahájila společnost v roce 1993, nyní má 12 poboček po celém území ČR a téměř 500 kmenových zaměstnanců.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (921x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (72x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (52x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...