Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Nový model spirálového kompresoru nabízí větší flexibilitu v dodávce stlačeného vzduchu a jeho maximální čistotu

Nový model spirálového kompresoru nabízí větší flexibilitu v dodávce stlačeného vzduchu a jeho maximální čistotu

Publikováno: 21.10.2009
Rubrika: Technologie, materiály

Nový bezolejový spirálový kompresor SF 17-22 kW je výsledkem snahy společnosti Atlas Copco o neustálé zlepšování. Tato revoluční řada kompresorů otevírá zcela nové možnosti jejich využití v těch nejnáročnějších provozech. Mezi její nejvýznamnější přednosti patří flexibilita v množství dodávaného vzduchu, vysoká kvalita vyráběného vzduchu absolutně bez oleje, nízké náklady na spotřebu elektrické energie a snadnější použití.

Řada kompresorů SF 17-22 byla speciálně navržena pro použití v oblastech s náročnými požadavky na kvalitu stlačeného vzduchu jako jsou nemocnice, laboratoře, pivovary, univerzity a farmaceutický průmysl.

Bezolejové více elementové kompresory SF 17 a 22 obsahují až čtyři nové 5,5 kW kompresorové spirálové elementy, které umožňují přizpůsobit výkonnost kompresoru na zákazníkem požadovanou kapacitu, pružněji než u předchozích modelů SF 11 až 15 kW osazených 3,7 kW spirálovými elementy. Nové spirálové elementy mohou být kombinovány v nové řadě kompresorů SF dvěma způsoby: SF „multi-core“ (víceelementový) a SF „multi-duplex“.

SF multi-core nabízí možnost provozovat právě takový počet elementů, který pokryje aktuální požadovanou spotřebu stlačeného vzduchu. Při poklesu odběru vzduchu se jeden nebo i více elementů odstaví z provozu. Toto flexibilní zapínání a vypínání potřebného počtu spirálových elementů do provozu šetří elektrickou energii. Pokud v budoucnu potřeba vzduchu vzroste, je možné pomocí jednoduché sady provést upgrade modelu SF 17 na SF 22 kW. Díky tomu je SF 17-22 velmi ekonomickým zdrojem čistého vzduchu při nízké počáteční investici, který vyhovuje současným i budoucím požadavkům na výkonnost kompresoru.

SF multi-duplex obsahuje 1 nebo 2 elementy (s 1, respektive 2 dalšími elementy jako záloha) integrované ve společné odhlučněné karoserii. Tato konstrukce také splňuje nejpřísnější předpisy ve zdravotnictví.

100% bezolejová technologie spirálového elementu firmy Atlas Copco splňuje nejpřísnější požadavky na čistotu vzduchu bez stop oleje a chrání jak samotný výrobní proces, tak kvalitu konečného výrobku. Díky optimalizaci průtoku chladicího vzduchu, snížení poklesu tlaku a snížení teploty nasávaného vzduchu dosáhl výrobce zvýšené spolehlivosti i vyššího výkonu. Díky tomu je u nové řady SF 17-22 množství nasátého atmosférického vzduchu (FAD) až o 51 % vyšší a specifická spotřeba energie (SER) nižší o 6% oproti předchozí řadě.

Integrovaný Energetický úsporný systém (Energy Saver System – ESi) monitoruje a řídí provozní dobu každého elementu a zajišťuje stejnoměrné opotřebení, aby bylo možné servis provádět ve stejnou dobu, a tím optimalizovat výrobní proces a minimalizovat odstávky. Pohodlný přístup ke každému elementu zkracuje čas potřebný k údržbě na minimum. Kompresor SF 17-22 může být nainstalován přímo v místě použití díky plně integrované odhlučněné karoserii (65 dB(A)) se zabudovanou sušičkou, která snižuje náklady na instalaci a minimalizuje pokles tlaku, čímž dochází k úspoře energie. Zvýšený výkon neklade žádné zvýšené nároky na prostor.

Uvedením modelu SF17-22 dochází k rozšíření výrobní řady na trhu o 100% bezolejové kompresory. SF 17-22 se flexibilně adaptuje na měnící se nároky na dodávku vzduchu a představuje výkonný zdroj 100% čistého stlačeného vzduchu bez stop oleje.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (60x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...
Kyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 letKyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 let (56x)
Kyslík je při výrobě oceli stejně nepostradatelný jako hlavní suroviny koks a železná ruda. V září roku 1962 jej začala ...